D. Ramnarain
Internist-Intensivist

Snel naar

Over mij

Ik hou van complexe materie in combinatie met technisch aspecten. Intensive care geneeskunde vervulde die behoefte. Ik heb op de Intensive Care (IC) te maken met acute patiënten die ondersteund worden met verschillende vormen van beademing en hemodynamische monitoring. Het vak is beschouwend waarbij je naast lichamelijk onderzoek en laboratoriumonderzoek gebruik maakt van medisch apparatuur om tot een diagnose te komen. Een gouden combinatie voor mij.

Post IC-syndroom

Kwaliteit van leven is voor mij als intensivist heel belangrijk. Ik kijk vooral naar de lange termijn gevolgen, want iemand die op de IC gelegen heeft moet verder met zijn leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Daar hebben we absoluut oog voor. Ook voor de naasten hebben we aandacht, want er is nogal wat gebeurd met de patiënt én de omgeving als iemand op de IC gelegen heeft. Ik ben nauw betrokken bij de ontwikkeling van de IC nazorgpoli en doe onderzoek naar post IC-syndroom.

Breed georiënteerd

Ik ben een generalist. Beheers een breed palet van de intensive care geneeskunde. Ik zie hier veel en dat vind ik prettig. Wetenschap is mijn passie. Ik doe veel onderzoek. In het verleden heb ik veel onderzoek gedaan naar verminderde zuurstofaanbod aan weefsels als gevolg van trauma en bloedvergiftiging. Ook in de behandeling van geïsoleerd schedelhersenletsel en aneurysmatische subarachnoidale bloedingen ligt mijn interesse.

BIG-registratie: 89051420301

Aandachtsgebieden

  • multi-raumata
  • post IC-syndroom
  • subarachnoidale bloeding
  • geïsoleerd schedelhersenletsel
  • sepsis
  • zorg rondom patiënten met tracheostoma’s