Corstiane Smit
Verpleegkundig specialist

Snel naar

Over mij

Als verpleegkundig specialist bij Dermatologie zie ik geheel zelfstandig patiënten met huidkanker, van diagnose tot behandeling en behandel/ begeleid ik patiënten met systemische (orale) medicatie bij psoriasis en acne.

Sinds 1 december 2004 werk ik op de polikliniek Dermatologie, locatie ETZ Elisabeth, waar ik de masteropleiding tot nurse practitioner heb gevolgd. Ik ben opgeleid door de dermatologen van het ETZ. Inmiddels heet de functie verpleegkundig specialist en ben ik zelfstandig bevoegd, net als de artsen met wie ik nauw samenwerk, om patiënten te zien op het gebied van huidkanker, psoriasis en acne.

Ik ondersteun de artsen door hen werk uit handen te nemen. De verpleegkundig specialist is een wettelijk erkend beroep met een eigen wettelijk register en wordt door de zorgverzekering erkend als zelfstandig behandelaar, waardoor ik zelfstandig voorbehouden handelingen mag uitvoeren, zoals medicatie voorschrijven en medische diagnoses stellen.

Een patiënt die bij mij komt voor bijvoorbeeld controle huidkanker, krijgt een volledig lichamelijk onderzoek. Indien mogelijk worden er gelijk biopten afgenomen van verdachte huidafwijkingen, waarna ik in overleg met de patiënt een behandelplan opstel. Tijdens de gehele follow-up vinden de controles om en om plaats; dat wil zeggen dat de patiënt de ene keer de arts ziet, de keer daarop de verpleegkundig specialist.

BIG-registratie: 19055436430

Aandachtsgebieden 

  • Dermato-oncologie (huidkanker), zowel medische als verpleegkundige zorg
  • Systemische therapie bij psoriasis en acne, van instellen tot bijstellen van de medicatie en er zorg voor dragen dat patiënt regievoerder blijft over zijn/haar eigen zorgproces.

Betrokken bij:

  • MOHS-chirurgie locatie ETZ TweeSteden
  • polikliniek plastische chirurgie locatie ETZ Elisabeth, in verband met het doorverwijzen van patiënten waarbij ik bepaalde typen huidkanker heb vastgesteld.