C. van Riet
Verpleegkundig endoscopist

Snel naar

Over mij

Sinds 2001 werk ik in het ETZ (voorheen St. Elisabeth Ziekenhuis). De eerste 7 jaar heb ik als verpleegkundige gewerkt op een chirurgische verpleegafdeling. In 2008 ben ik gaan werken als endoscopieverpleegkundige op de afdeling endoscopie. Daar heb ik 10 jaar de mdl- en longartsen geassisteerd bij allerlei soorten scopieën.

In 2018 heb ik de mogelijkheid gekregen om de opleiding te gaan volgen tot verpleegkundig endoscopist. Ik hoop deze opleiding in 2020 met succes af te kunnen ronden. In deze nieuwe functie kan ik alle opgedane kennis en ervaring, die ik als endoscopieverpleegkundige heb opgedaan, gebruiken.

Als verpleegkundig endoscopist streef ik er naar om op een rustige manier het onderzoek zo comfortabel mogelijk plaats te laten vinden.

BIG-registratie: 79055687930

Verpleegkundig Endoscopist

Verpleegkundig Endoscopist (VE) is een nieuwe functie binnen het ETZ. Door de grote hoeveelheid coloscopieën die zich vandaag de dag voordoet in Nederland, is er een toenemend aantal verpleegkundig endoscopisten werkzaam.
Een verpleegkundig endoscopist wordt speciaal opgeleid om zelfstandig coloscopieën uit te voeren. Dit gebeurt altijd onder supervisie van een mdl-arts. De verpleegkundig endoscopist kan altijd een beroep doen op een mdl-arts.

Naast een mdl-arts, kun je in het ETZ voortaan dus ook een verpleegkundig endoscopist tegenkomen tijdens een coloscopie.

Studie & opleiding

  • Hbo Verpleegkunde
  • Endoscopieverpleegkundige maag-, darm- en leverziekten
  • Endoscopieverpleegkundige longgeneeskunde
  • Post-bachelor modules Avans+ / ETZ
  • 2018-heden: Opleiding tot verpleegkundig Endoscopist, St. Antonius Academie, Utrecht

Lidmaatschappen

  • V&VN Maag Darm Lever

Specialismen