B.W.P.M. Drinkwaard
SEH-arts

Snel naar

Over mij

Na mijn studie Geneeskunde in Rotterdam ben ik in het ETZ opgeleid tot Spoedeisende Hulp (SEH) arts. Het laatste deel van mijn opleiding heb ik gedaan in Australië. Sinds 2002 ben ik werkzaam in het ETZ en sinds 2008 als SEH-arts.

Als SEH-arts moet ik uiteraard adequaat handelen op de juiste momenten. Maar ik vind het ook belangrijk om oog te hebben voor de mens achter de patiënt. Ook al heb ik maar weinig tijd, ik wil dat de patiënt zich gezien voelt en adequaat behandeld wordt. Ik vraag bijvoorbeeld naar de thuissituatie en regel indien nodig een opname of neem contact op met de huisarts. Als patiënten op de SEH een slechte diagnose krijgen, maak ik tijd om ze wat langer te spreken, ondanks de hectiek.

Pijnstilling

Binnen mijn vakgebied heb ik mij bekwaamd in de toepassing van PSA. Dat zijn lichte slaapmedicijnen en pijnstilling voor patiënten die een pijnlijke of vervelende procedure moeten ondergaan. Dankzij de inzet van PSA kunnen zij sneller geholpen worden en hebben ze minder lang pijn en/of ervaren ze de pijn minder.

Daarnaast is sepsis (bloedvergiftiging) een aandachtspunt. Ik heb onder meer meegeschreven aan een protocol voor de vaststelling en behandeling daarvan. Een ander aandachtspunt is kindermishandeling, in mijn werk heb ik er extra oog voor dit te herkennen.

Naast de zorg houd ik me veel bezig met het managen van de logistiek op de afdeling. Het geeft me voldoening als doorstroming goed is en de wachttijden beperkt blijven. Ook leid ik samen met mijn collega’s vele jonge dokters op van verschillende specialismen. Ik ben dan ook al sinds jaar en dag opleider voor huisartsen die bij ons stage komen lopen. Dit is een heel waardevol aspect van mijn werk, wat maakt dat ik zelf ook scherp blijf.

Kennisdeling

Ik ben verder instructeur bij de traumacursus (ATLS) voor jonge dokters, een cursus die handvatten biedt aan dokters om met name traumapatiënten zo goed mogelijk op te vangen en te behandelen. Mijn kennis houd ik up-to-date door middel van intensieve nascholingstrajecten, deelname aan congressen en kennisuitwisseling met mijn collega’s.

BIG-registratie: 39054708201

Aandachtsgebieden

  • PSA
  • Kindermishandeling
  • Sepsis

Studie & opleiding

  • 1993-2001: Geneeskunde Erasmus Universiteit Rotterdam
  • 2004-2007: Opleiding tot SEH-arts KNMG ETZ Tilburg/Westmead Hospital Australië

Specialismen