A. Algin
Interventiecardioloog

Snel naar

Over mij

Ik heb Geneeskunde gestudeerd in Amsterdam en heb mijn opleiding tot interventiecardioloog voldaan in Eindhoven. Van 2015 tot en met 2017 volgde ik een fellowship interventiecardiologie. Sinds 1 januari 2017 ben ik werkzaam in het ETZ als interventiecardioloog. Ik houd me voornamelijk bezig met dotterprocedures.

In het ETZ worden werkelijk alle aspecten van het dotteren uitgevoerd. Daardoor kunnen we mensen goed helpen, met inzet van de laatste technieken.

Als interventiecardioloog kan ik met een snelle ingreep iemand beter maken. Ik heb vaak te maken met spoedgevallen zoals een infarct. Dan staan we binnen dertig minuten klaar met het team. Die dynamiek en het praktische karakter van de interventiecardiologie passen bij me. In de arts-patiëntrelatie vind ik duidelijkheid en wederzijds vertrouwen heel belangrijk.

Innovatieve behandelingen

Als interventiecardioloog kan ik niet werken zonder op de hoogte te zijn de nieuwste ontwikkelingen. Ik volg vakliteratuur op de voet en bezoek congressen. Samen met collega-interventiecardiologen ben ik gedreven om innovatieve behandelingen te introduceren, zoals een nieuw soort hartpomp voor risicovolle behandelingen. Daarnaast begeleiden we cardiologen in opleiding.

BIG-registratie: 59909389701

Aandachtsgebieden

  • Interventiecardiologie

Studie & opleiding

  • Geneeskunde gestudeerd in Amsterdam
  • Opleiding tot interventiecardioloog in Eindhoven.