Ziekenhuisapotheek

Snel naar

Laatste update 28 april 2024

Wij zijn de ziekenhuisapotheek waar de patiënt voor kiest! Wij faciliteren buitengewone farmaceutische zorg. Wij bieden producten en diensten aan die hun geld waard zijn. En wij bereiken dit door het toepassen van onze kennis en informatie toegespitst op de individuele patiënt.

De Ziekenhuisapotheek levert farmacotherapeutische zorg in de breedste zin van het woord. Je vindt ons in de ziekenhuisapotheek, maar ook op de afdelingen. Wij zijn onderdeel van het behandelteam, geven gevraagd en ongevraagd farmaceutische adviezen aan artsen, verpleegkundigen en patiënten. Ook voeren we voor alle patiënten medicatieverificatie en medicatiebewaking uit. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de inkoop, bereiding en distributie van alle geneesmiddelen in het ziekenhuis.

Ook farmaceutisch laboratoriumonderzoek, waaronder bloedspiegelbepalingen van geneesmiddelen, toxicologie en advisering bij farmacogenetica, behoren tot onze taken.

De ziekenhuisapotheek werkt nauw samen met alle disciplines in het ETZ en daarbuiten. Ook de samenwerking met de twee poliklinische apotheken – De Donge en DeLeij – is intensief, bijvoorbeeld op het gebied van specialistische behandelingen met geneesmiddelen thuis. Naast de patiënten die klinisch worden opgenomen, dan wel op dagbehandeling en poli worden gezien, behoren de patiënten in de thuissituatie dus ook tot onze zorg.

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 28 00

Openingstijden
ma t/m vrij 08.30 -17.00 uur

Route
30

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 58 82

Openingstijden
ma t/m vrij 08.30 -17.00 uur

Route
80

Pagina delen?