Verpleegafdeling Cardiologie

Snel naar

Laatste update 22 april 2024

De verpleegafdeling Cardiologie is op de 6e etage van locatie ETZ TweeSteden. Op deze afdeling word je opgenomen als je moet overnachten in het ziekenhuis vanwege een cardiologische aandoening. De afdeling beschikt over 46 klinische bedden en 6 dagbehandeling bedden. Deze zijn verdeeld over een-, twee- en vierpersoonskamers. Naar aanleiding van het ziektebeeld wordt de kamerindeling gemaakt door de verpleegkundige van de afdeling. Patiënten die op de dagbehandeling behandeld zijn en moeten overnachten, worden ook opgenomen op deze afdeling.

 

 • Wie staat er aan je bed

  Op de afdeling zijn medewerkers met diverse functies werkzaam. Het verschil in functie is zichtbaar aan het uniform.

  • Wit uniform met groene flanken: medewerkers van het facilitaire serviceteam. Zij zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken van de afdeling, bijvullen van de kasten en kunnen helpen bij het vervoer naar een onderzoek.
  • Wit uniform met blauwe flanken: zorgassistenten. Zij helpen bij de dagelijkse verzorging.
  • Wit uniform met blauwe streep aan de binnenkant van de mouwen: verpleegkundigen. Zij helpen met de verzorging, medische handelingen en communicatie met de arts.
  • Wit uniform met een lange jas: artsen, coassistenten, arts- assistenten en verpleegkundig specialist.
  • Wit uniform met lange of korte mouwen: medewerkers van het laboratorium.
  • Blauw jasje met witte broek: medewerkers van de apotheek. Zij controleren en hebben diverse taken rondom de medicatie.
 • Zorg Innovatie Centrum

  Afdeling Cardiologie werkt met het Zorg Innovatie Centrum (ZIC). Dit houdt in dat er het gehele schooljaar leerlingen stage lopen en leren op de afdeling. Binnen het ZIC wordt een krachtige leeromgeving geboden met als doel de zorg naar een nog hoger niveau te tillen. Leerlingen van zowel Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) als Hoger Beroepsonderwijs (HBO) zijn aanwezig op de afdeling. De studenten werken onder begeleiding van een gediplomeerd verpleegkundige. Wat merk je hiervan? In de middag kunnen diverse leerlingen met een diplomeerde verpleegkundige naar je toe komen om een leersituatie te hebben. Vooraf wordt je gevraagd of je hiermee akkoord gaat.

 • Artsenvisite

  Elke ochtend is er artsenvisite. Tijdens deze visite wordt beleid gemaakt en vragen beantwoord. De verpleegkundige die voor je zorgt, spreekt vooraf met de arts. Daarna komen ze naar jou toe om het beleid te bespreken en vragen te beantwoorden. De arts probeert vóór 12 uur bij jou langs te komen. In het weekeinde kan het zijn dat de arts niet langskomt.

 • Telemetrie

  Op de afdeling is het mogelijkheid om jouw hartslag continu in de gaten te houden via een telemetrie kastje. De telemetrie is een draagbaar apparaat wat je continu bij je moet hebben. Hiermee mag je niet douchen of van de afdeling af. Als je van de afdeling af gaat, maakt het apparaat geen verbinding meer met het netwerk. Daarom mag je alleen onder begeleiding van een gediplomeerd verpleegkundige van de afdeling af, na toestemming van de arts. Op de afdeling zijn op de gang, bij de teampost en achter de balie monitors die jouw telemetrie in de gaten houden. Vanwege de veiligheid zijn deze persoonsgebonden en is het kamernummer toegevoegd. De telemetrie kan verschillende keren per dagdeel alarmen geven, ook ‘s nachts. Deze alarmen moeten handmatig uitgezet worden.

 • Onderzoeken

  Mogelijk worden er tijdens je opname diverse onderzoeken verricht. Meer informatie hierover vind je via deze link.

  Na de onderzoeken kan een behandelplan opgesteld worden. Niet alle behandelingen worden verricht in het ETZ. Daarom heeft het ziekenhuis een behandelrelatie met het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven voor de volgende behandelingen: CABG, de TAVI, een ablatie en klepvervanging.
  Als je hiervoor in aanmerking komt, vindt van tevoren overleg plaats tussen de artsen van het ETZ en het Catherina Ziekenhuis. Deze overleggen vinden een aantal keer per week plaatst en daarna geven de artsen je een terugkoppeling.

  Bekijk ook: Folders cardiologie Catherina Ziekenhuis Eindhoven

 • Belangrijk voor bezoek

  Als je als naasten een gesprek wenst met de arts, dan kun je dit aan de verpleegkundigen vragen. Zij plannen dan in overleg met de arts en jou een gesprek. Dit kan fysiek op de afdeling of telefonisch.

 • Naar huis

  Als de arts aangeeft dat je naar huis mag, moeten er nog diverse papieren in orde gemaakt worden. Hierdoor kun je altijd in overleg met de verpleegkunde een tijd afspreken wanneer je opgehaald kunt worden.

  De recepten worden naar je eigen apotheek gestuurd, als die bij ons bekend is, zodat je deze onderweg naar huis kunt ophalen. Bij het ontslag krijg je een actuele medicijnlijst mee en worden eventueel controle afspraken gemaakt.

 

Zorgteam

Veelgestelde vragen

Alle informatie over medicijnen kun je vinden op de site Apotheek.nl

Locaties

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 53 76 of (013) 221 53 67

Bezoektijden
dagelijks 14.00 tot 20.00 uur
Weekend 11.00 tot 20.00uur

Route
6e etage

Pagina delen?