Vaatchirurgie

Snel naar

Laatste update 14 mei 2024

Vaatchirurgie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van bloedvaten. Onze vaatchirurgen behandelen patiënten met vernauwingen, afsluitingen en verwijdingen van bloedvaten.

De behandeling van vaatziekten kan met medicijnen, aanpassen van een leefwijze, endovasculair (o.a. dotterbehandeling) of operatief (o.a. bypass, verhelpen van een aneurysma) zijn. Ook een combinatie van deze vier behandelwijzen is mogelijk.

Vaatziekten zijn vaak het gevolg van meerdere gezondheidsproblemen (hoge bloeddruk, overgewicht, suikerziekte). Daarom is de behandeling gericht op alle oorzaken van jouw vaatziekte Tijdens een afspraak op de polikliniek legt de chirurg het behandelplan aan je voor en bepaalt met jou de uitvoering.

Operaties vinden plaats op ETZ Elisabeth. Poliklinisch kun je terecht op locatie ETZ Waalwijk of locatie ETZ Elisabeth. Daarnaast vinden er operaties aan de spataderen plaats in het Spatadercentrum Brabant.

Spatadercentrum

In het Spatadercentrum Brabant werken onze ervaren vaatchirurgen, dermatologen, physician assistants en gespecialiseerd verpleegkundigen met de nieuwste behandeltechnieken. Of jouw klachten nu medisch of cosmetisch van aard zijn: je kunt bij ons terecht voor de behandeling van alle soorten spataderen.

Vaatkeurmerk

Het specialisme Vaatchirurgie is in het bezit van het vaatkeurmerk.

  • Over het zorgteam

    Het vaatchirurgisch team bestaat naast vaatchirurgen uit physician assistants, verpleegkundig specialisten, (wond)verpleegkundigen, functielaboranten, interventieradiologen, radiologielaboranten en psychologen. In dit behandelteam werken we nauw samen waardoor we informatie en behandeling zorgvuldig op elkaar kunnen afstemmen.

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 01 20

Route
60

ETZ Waalwijk

Direct nummer
(013) 221 01 20

Route
6

Pagina delen?