Spinaal behandelcentrum

Snel naar

Laatste update 26 april 2024

Het spinaal behandelcentrum van het ETZ is er voor patiënten met complexe aandoeningen van de wervelkolom. Uw rug is de centrale pijler van uw lichaam, en wij begrijpen hoe essentieel het is om gezond en pijnvrij te kunnen bewegen.

Onze orthopedisch chirurgen zijn gespecialiseerd in de operatieve en conservatieve behandeling van de rug en nek bij kinderen en volwassenen. Er is binnen onze groep specifieke aandacht voor scoliose, wervelfracturen (gebroken wervels) en metastasen (uitzaaiingen in de wervelkolom). Door gebruik te maken van geavanceerde technologie en een multidisciplinaire aanpak bieden we zorg van de hoogste kwaliteit voor elke patiënt.

Wat doen we?

Patiënten kunnen bij het behandelcentrum terecht voor diagnostiek, advies en behandelingen. Zij zijn doorverwezen door hun huisarts of door een behandelend arts uit een ander ziekenhuis. We werken samen met de afdelingen neurochirurgie, neurologie, oncologie, radiotherapie en traumatologie. Daardoor kunnen patiënten rekenen op een duidelijke diagnose en helder behandeladvies. Om zo goed mogelijk uw rugklachten en eventuele neurologische afwijkingen in beeld te brengen is het van belang zoveel mogelijk informatie te verzamelen over uw algemene medische voorgeschiedenis, de achtergrond van uw (rug)klachten en eventuele operaties. Soms zullen we u vragen om vooraf een vragenlijst in te vullen.

Welke behandelingen bieden we aan?

Onze focus ligt vooral op complexe behandeling van patiënten met:

  • Misvorming van de wervelkolom (scoliose/kyfose).
  • Verschoven wervels (spondylolysis/spondylolisthesis).
  • Uitzaaiingen in de wervelkolom, van de nek tot en met het heiligbeen.
  • Wervelfracturen.
  • Chronische nek- en rugpijn.
  • Failed back surgery syndrome.
  • Wervelkolomaandoeningen bij systeemziekten (onder andere reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew).

Patiëntgerichte zorg

Bij het ETZ staat u, de patiënt, centraal. We streven ernaar om u uitgebreid te informeren over uw aandoening, de beschikbare behandelopties en wat u kunt verwachten tijdens en na de procedure. We moedigen patiënten aan om actief deel te nemen aan hun zorgproces en vragen te stellen.

Patient Journey app

De Patient Journey App van het ETZ kent verschillende modules, waarin verschillende aandoeningen aan bod komen. De app helpt u met de voorbereiding van uw eerste bezoek aan onze polikliniek, maar ook in een volgend behandel traject (operatief en niet operatief).

Topklinisch expertisecentrum

Voor werkvelkolomchirurgie heeft het ETZ de erkenning van Topklinisch expertisecentrum ontvangen van STZ. Dit betekent dat in het ETZ bijzondere kennis en expertise aanwezig is voor deze patiënten en verwijzers, 24 uur per dag en zeven dagen per week dezelfde hooggekwalificeerde zorg levert en dat medewerkers voortdurend werken aan verbetering hiervan. Beoordelingscriteria voor deze STZ-erkenning zijn onder andere patiëntgerichtheid, deelname aan professioneel netwerk, wetenschap, multidisciplinaire continuïteit van de patiëntenzorg, innovatie. De erkenning als Topklinisch expertisecentrum geeft dus aan dat er wordt gewerkt in een topklinisch klimaat.

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 03 30

Openingstijden
Ma t/m vr 8.30-17.00 uur

Route
47

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 03 30

Openingstijden
ma t/m vr 8.30-17.00 uur

Route
73

ETZ Waalwijk

Direct nummer
(013) 221 03 30

Openingstijden
Ma t/m vr 8.30-17.00 uur

Route
22

Pagina delen?