Reumatologie polikliniek

Snel naar

Laatste update 20 juni 2024

Wanneer een huisarts vermoedt dat uw klachten een reumatische oorzaak kunnen hebben, verwijst hij of zij u naar de polikliniek Reumatologie. De eerste afspraak is op de polikliniek. Daar komt u ook als u onder behandeling bent van een reumatoloog of verpleegkundig specialist of de uitslagen van uw onderzoek(en) te horen krijgt. De hoofdlocatie voor het specialisme Reumatologie bevindt zich op locatie ETZ TweeSteden, polikliniekgebouw wachtruimte 1.

Heeft u meerdere afspraken? Dan hoeft u zich alleen voor uw eerste afspraak aan te melden. Op alle locaties kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuilen in de centrale hal.

Eerste bezoek

Komt u voor het eerst op de polikliniek Reumatologie? Dan krijgt u tijdens uw afspraak een vraaggesprek, een gewrichtsonderzoek en een algemeen lichamelijk onderzoek. Een lichamelijk onderzoek is een algemene beoordeling van de lichaamsdelen en hun functioneren. Veel van de informatie over de klachten is afkomstig van uw verhaal (anamnese) voorafgaand aan het onderzoek. Het lichamelijk onderzoek zelf bestaat vervolgens uit inspectie (bekijken), palpatie (bevoelen), percussie (bekloppen) en auscultatie (beluisteren).

Het kan ook zijn dat uw reumatoloog of verpleegkundig specialist uw bloeddruk, pols, lengte en/of gewicht wil weten. Bijvoorbeeld een komend onderzoek of vanwege het voorschrijven of gebruiken van bepaalde medicatie. De medisch assistente voert deze metingen bij u uit.

Met de resultaten uit deze onderzoeken stelt de arts en/of verpleegkundig specialist een (voorlopige) diagnose. Ook bespreekt hij of zij samen met u het behandelplan. Een bloedonderzoek, het maken van röntgenfoto’s en/of het starten met medicijnen behoort tot de mogelijkheden.

Verloop van de afspraak

Wanneer u zich heeft gemeld voor uw afspraak, kunt u plaatsnemen in wachtruimte. Vervolgens roept de gespecialiseerd reumaverpleegkundige of de medisch assistent u binnen.

Wanneer u een gecombineerde afspraak heeft bij bijvoorbeeld de gespecialiseerd reumaverpleegkundige en vervolgens bij de arts, kunt u zich alleen voor de eerste afspraak aanmelden. Na deze eerste afspraak meldt de gespecialiseerd reumaverpleegkundige of de medisch assistente u voor de afspraak bij de arts aan en kunt u weer plaatsnemen in de wachtruimte.

Na uw afspraak mag u zich nog even melden bij de balie voor het eventueel verder plannen van afspraken.

Zorgteam

Patiëntfolders

Veelgestelde vragen

Ja, dat kan. We vragen je dan wel naar de reden. Als je specifieke medicijnen gebruikt, is controle door de reumatoloog of verpleegkundig specialist altijd noodzakelijk.

Je moet zelf een nieuwe afspraak inplannen. Doe je dit niet, dan geven we dit door aan jouw behandelaar. Als die dat nodig vindt, nemen wij alsnog contact met je op voor het maken van een nieuwe afspraak.

Vind je behandelaar een nieuwe afspraak niet nodig? Dan sluiten wij je behandeling af. Wil je een toch een nieuwe afspraak, dan moet je eerst contact opnemen met je huisarts voor een nieuwe verwijzing.

Als je MijnETZ gebruikt, kun je zelf je online dossier inzien. Daarin staat de datum voor de eerstvolgende afspraak. Zodra een nieuwe afspraak is gepland, krijg je altijd via MijnETZ automatisch bericht.

Heb je geen toegang tot MijnETZ? Bel dan het secretariaat van de polikliniek Reumatologie (nummer onderaan de pagina bij Locaties)

Ja, dat kan. Doe dit op tijd, want vaak kan pas over enkele weken of maanden een nieuwe afspraak worden gepland.

Bel het secretariaat van de polikliniek Reumatologie (zie telefoonnummer hieronder bij locaties). De secretaresse stelt je dan een aantal vragen over de aard en duur van de klachten. De secretaresse bespreekt dit vervolgens in het team. Daarna krijg je van ons bericht terug.

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 03 80

Openingstijden
Telefonisch 9.00-16.00 uur
Vanaf 24 juni 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
24

Locatie

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 03 80

Openingstijden
Telefonisch 9.00-16.00 uur
Vanaf 24 juni 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
Afdeling 3A

Locatie

ETZ Waalwijk

Direct nummer
(013) 221 03 80

Openingstijden
Telefonisch 09.00-16.00 uur
Vanaf 24 juni 09.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
29

Locatie

Pagina delen?