Orthopedie polikliniek

Snel naar

Laatste update 03 juni 2024

Vermoedt jouw huisarts dat je klachten hebt aan je botten, gewrichten, spieren, pezen of banden? Dan verwijst hij je naar een orthopeed in het ETZ. Je komt voor het spreekuur naar de polikliniek Orthopedie. Ook voor uitslagen na een aanvullend onderzoek ben je welkom op de polikliniek. De polikliniek Orthopedie is gevestigd op locatie ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk.

Gang van zaken

Als je een afspraak hebt bij de polikliniek Orthopedie, word je gezien door een orthopedisch chirurg of een orthopedisch chirurg in  opleiding. Een orthopedisch chirurg in opleiding werkt onder supervisie.

Wij behandelen jou volgens het one-stop-shop principe. Dat betekent dat je na één bezoek, eventueel na het maken van röntgenfoto’s, met een diagnose en een behandelplan het ziekenhuis verlaat.

Soms zijn aanvullende foto’s, botscans, CT-scans of een MRI-onderzoek nodig. Die zijn meestal op afspraak. Je komt dan één tot twee weken na dit onderzoek terug op de polikliniek Orthopedie voor de uitslag. De radioloog moet de resultaten van dit onderzoek namelijk eerst bekijken. Je krijgt wel direct een afspraak mee.

Wachttijden

Wij streven ernaar te werken zonder wachttijden voor patiënten. Helaas is dit niet altijd mogelijk, omdat spoedzorg voorrang krijgt. We houden jou zo goed mogelijk op de hoogte van de wachttijden. Soms lijkt het alsof patiënten die later binnenkwamen voorrang krijgen. Maar dat is niet zo. Op de polikliniek zijn meestal meerdere specialisten aan het werk. Ook komen patiënten na het eerste bezoek aan de polikliniek Orthopedie terug van een onderzoek om de uitslag te bespreken.

Afspraak 10 weken vooruit

Wij werken met een planhorizon van 10 weken. Dat houdt in dat wij een afspraak maximaal 10 weken vooruit kunnen plannen.

Zorgteam

Samen met jou werken we aan de best bewezen zorg. Onze orthopedisch chirurgen, verpleegkundigen en assistenten hebben oog voor jou. Wij werken nauw samen met andere specialismen zoals Reumatologie en Chirurgie. Zo bieden we jou de beste behandeling.

Het ETZ is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat op de afdeling Orthopedie stagiaires aanwezig kunnen zijn van verschillende leerjaren. Zij volgen de opleiding tot doktersassistente. Je kunt door een stagiaire worden geholpen. Zij staan onder leiding van een polikliniekassistente. Dat zijn medewerkers die zijn opgeleid tot verpleegkundige of doktersassistente.

Onderzoek: Kraakbeenherstel door Hy2Care Hydrogel

Hy2Care Injecteerbare Hydrogel is een nieuwe kraakbeentherapie die wordt uitgevoerd in onderzoeksverband. Op dit moment is de standaardzorg voor kraakbeenbeschadigingen van deze grootte meestal microfracturering. Dit leidt niet altijd tot hoge kwaliteit herstel van de beschadiging. De Injecteerbare Hydrogel bestaat uit een mix van natuurlijke bouwstenen, waardoor lichaamseigen kraakbeencellen het defect van binnen uit kunnen herstellen.

Zorgteam

Ziekte en behandeling

Locaties

ETZ Elisabeth

 

Direct nummer
(013) 221 03 30
Wachttijden
Zorgkaart Nederland
Openingstijden
ma t/m vr 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur
Locatie
Hilvarenbeekse weg 60, Tilburg
Route
47

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 03 30

Openingstijden
ma t/m vr 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
Route 72

ETZ Waalwijk

Direct nummer
(013) 221 03 30

Openingstijden
ma t/m vr 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
22

Pagina delen?