Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Snel naar

Laatste update 20 juni 2024

Bij het specialisme Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie) kun je terecht voor onderzoek naar en behandeling van de meest uiteenlopende klachten, aandoeningen en afwijkingen in en om de mond, het gezicht en de hals. De afdeling MKA-chirurgie biedt een breed pakket aan hoogwaardige zorg, van kleine wortel(punt)behandelingen tot aan grote operaties bij trauma, aangezichtsletsel en tumoren bij het hoofd en de hals. Het specialisme MKA-chirurgie is gevestigd op locatie ETZ Elisabeth, waar op de polikliniek operaties onder lokale verdoving plaatsvinden. Er is ook een polikliniek MKA-chirurgie op locatie ETZ Waalwijk, waar wij alleen onder lokale verdoving behandelen.

Kleine en grote behandelingen

Bij het specialisme MKA-chirurgie behandelen we patiënten met afwijkingen of aandoeningen in de mond, kaken, het aangezicht en het hoofd/halsgebied. We bieden zowel poliklinische zorg als zorg waarbij je wordt opgenomen. Zo zijn er op de polikliniek spreekuren en verrichten we veel kleinere behandelingen onder lokale verdoving. Bijvoorbeeld tanden of (verstands)kiezen verwijderen, wortelpuntoperaties en tandimplantaten plaatsen. De grotere behandelingen zoals traumaletsel, verplaatsen van kaken en wegnemen van tumoren, gebeuren op de operatiekamers.

 

 • Zorgteam

  Samen werken we aan buitengewone zorg. Dit doen we met jou en een groot en ervaren team van zorgverleners die werken vanuit verschillende disciplines. Door al onze expertises te bundelen, kunnen we jou het beste begeleiden en ondersteunen. De afdeling MKA-chirurgie bestaat uit zes MKA-chirurgen, die samen de maatschap vormen. Ook zijn er altijd arts-assistenten in opleiding tot MKA-chirurg. Ook is een tandarts-implantoloog werkzaam op het Implantaten Spreekuur. Een team van twintig polikliniekassistenten ondersteunt de MKA-chirurgen.

 • Speciale aandachtsgebieden

  Onze speciale aandachtsgebieden zijn

  Traumatologie Implantologie
  Orthognatische Chirurgie Oncologie
  Schedelreconstructie Speekselklieraandoeningen
  Kaakgewrichtsklachten Schisis

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 02 20

Openingstijden
ma t/m vrij 8.00-17.00 uur

Telefonisch 9.00-16.00 uur
Vanaf 24 juni 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
6

Locatie

ETZ Waalwijk

Direct nummer
(013) 221 02 20

Openingstijden
ma t/m vrij 8.00-17.00 uur

Telefonisch 9.00-16.00 uur
Vanaf 24 juni 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
41

Locatie

Pagina delen?