Medische Seksuologie polikliniek

Snel naar

Laatste update 21 juni 2024

Op de polikliniek Medische Seksuologie kun je terecht bij een van onze seksuologen. De seksuoloog is gespecialiseerd in de behandeling van seksuele problemen. Zij richt zich hierbij op zowel de lichamelijke als de psychische aspecten van seksuele problematiek en kan gerichte hulp bieden. Je wordt altijd naar de seksuoloog verwezen door een medisch specialist in het ETZ, bijvoorbeeld een gynaecoloog of een uroloog. De polikliniek Medische Seksuologie bevindt zich op locatie ETZ Elisabeth.

Klachten

De seksuologen van de polikliniek kunnen jou en je partner behandelen en begeleiden met seksuele problemen. Bijvoorbeeld:

  • geen zin (meer) of heftige tegenzin in vrijen
  • geen opwinding (meer) voelen
  • problemen om een hoogtepunt (orgasme) te bereiken
  • pijn bij het vrijen
  • onmogelijkheid om gemeenschap te hebben (vaginisme)
  • opwindingsprobleem met erectiestoornis
  • problemen om een orgasme te bereiken
  • seksuele problemen door het gebruik van medicatie
  • voortijdige zaadlozing

Gang van zaken

Tijdens het eerste gesprek wordt samen met de seksuoloog de klacht verhelderd door vragen te stellen over je gezondheid, levensgeschiedenis, relatie en je persoonlijkheid. Jouw hulpvraag wordt geformuleerd. Bij het eerste gesprek mag je zelf bepalen of je alleen, met je partner of met een andere vertrouwenspersoon komt. Soms blijkt dat een eerste gesprek voldoende is. Dan wordt het contact afgesloten. Maar een vervolggesprek is ook mogelijk.

In het tweede gesprek bespreek je de best passende behandeling voor jouw probleem. Dat kunnen seksuologische therapiegesprekken zijn op de polikliniek of oefenopdrachten voor thuis.

Een vervolgbehandeling kan fysiotherapeutische ondersteuning zijn of een verwijzing naar een psycholoog of relatietherapeut. Soms is het nodig eerst een medisch specialist, bijvoorbeeld een uroloog of gynaecoloog, te raadplegen voor een lichamelijk onderzoek. Als blijkt dat je seksuele probleem meer raakvlakken heeft met je geestelijke gezondheid, kan een verwijzing naar de GGZ (Geestelijke GezondheidsZorg) overwogen worden.

 

Ziekte en behandeling

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 02 80

Openingstijden
ma t/m vr 9.00-17.00 uur
Telefonisch 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
83

Locatie

Pagina delen?