Implantaten Spreekuur

Snel naar

Laatste update 06 mei 2024

Het Implantaten Spreekuur is bedoeld voor problemen met je tanden of je kunstgebit. Tanden kunnen worden vervangen met tandimplantaten. Dat zijn schroeven gemaakt van chirurgisch titanium. Deze implantaten worden met een kleine ingreep, onder plaatselijke verdoving, in het bot van de kaak aangebracht. Op een implantaat kan de tandarts een kroon of prothese maken. Op het Implantaten Spreekuur word je gezien door een MKA-chirurg en een tandarts-implantoloog om tot een optimaal behandelvoorstel te komen. Dit is uniek in Nederland. Het Implantaten Spreekuur vindt op maandag en donderdag plaats op de polikliniek MKA-chirurgie op ETZ Elisabeth.

Gedeeltelijk eigen gebit

Als je nog deels je eigen tanden en kiezen hebt, maar waarbij jouw huisarts of tandarts problemen heeft om jou in de eigen praktijk te kunnen behandelen, dan kun je terecht bij het Implantaten Spreekuur. Op het spreekuur stellen zorgverleners een behandeltraject met jou samen. Dat kan variëren van het plaatsen van een tandimplantaat tot een uitgebreidere opbouw van de kaak met eigen bot om daarna implantaatplaatsing mogelijk te maken. Uiteindelijk word je na plaatsing van het tandimplantaat in de laatste fase terug naar je eigen tandarts doorverwezen. Hij plaatst dan de kroon, prothese of brug in jouw mond.

Op het spreekuur

Het Implantaten Spreekuur vindt plaats op iedere maandag en donderdag. Je kunt met een doorverwijzing van jouw tandarts of huisarts terecht bij de polikliniek MKA-chirurgie.

Kosten

Wanneer je helemaal geen tanden meer hebt en een volledige gebitsprothese draagt, kom je soms onder strenge voorwaarden in aanmerking voor volledige vergoeding van tandheelkundige implantaten uit de basisverzekering. Houd wel rekening met het verplichte en vrijwillige eigen risico.
Implantaten die je echte tanden vervangen, komen slechts in uitzonderlijke gevallen voor vergoeding in aanmerking uit de basisverzekering. De kosten dien je dus vaak zelf te betalen. Wel is het mogelijk dat je een vergoeding van jouw zorgverzekeraar kunt krijgen als je een aanvullende tandartsverzekering hebt. Vraag dat na bij jouw zorgverzekeraar.

Zorgteam

Voorbereiden op

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 02 20

Openingstijden
Telefonisch 09.00-16.00 uur

Route
6

Pagina delen?