Hepatitis Behandelcentrum

Snel naar

Laatste update 08 mei 2024

Het ETZ is een van de gecertificeerde Hepatitis Behandelcentra in Nederland en voldoet aan de eisen van de Nederlandse Vereniging van maag-darm-leverartsen en Nederlandse Internisten Vereniging. Daarmee heeft het ETZ de belangrijke taak om patiënten in de regio met chronische virale hepatitis B en C voorlichting te geven en te behandelen. Deze taak wordt gedaan door een team aan specialisten dat bestaat uit internist-infectiologen, maag-darm-leverartsen met aandachtsgebied leverziekten en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Als de huisarts of GGD-arts de diagnose hepatitis B of C stelt, wordt u verwezen naar ons Hepatitis Behandelcentrum. De spreekuren vinden plaats op de polikliniek Interne Geneeskunde en polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten op locatie ETZ Elisabeth.

In het Hepatitis Behandelcentrum

Ons team heeft ruime kennis van en ervaring in de behandeling van virale hepatitis en werkt actief en nauw met elkaar samen. Er wordt gewerkt volgens de landelijke en internationale richtlijnen en er is een goede samenwerking met academische centra.

Een vaste arts en zo nodig verpleegkundige begeleiden u. De verpleegkundigen van het Hepatitis Behandelcentrum zijn gespecialiseerd in de zorg en begeleiding van patiënten met hepatitis B en C en worden zo nodig bij uw behandeling betrokken.

De verpleegkundige kan u persoonlijk begeleiden en bijstaan. Zij is uw aanspreekpunt bij zaken die direct of indirect te maken hebben met uw hepatitisinfectie.

Bij uw verpleegkundige kunt u onder andere terecht bij de volgende vragen:

  • nformatie over de hepatitisinfectie
  • informatie over het gebruik van medicijnen
  • welke bijwerkingen van de behandeling kan ik verwachten en hoe kan ik het beste hiermee omgaan
  • wat betekent de behandeling voor mijn omgeving/partner
  • welke maatregelen moet ik nemen om overdracht van de hepatitis B- of C-infectie te voorkomen
  • informatie en advies over veilig vrijen en hygiëne
  • hoe regel ik eventuele begeleiding thuis

Contact

Het hepatitis behandelteamBent u verwezen naar of onder behandeling bij het Hepatitis Centrum, neem dan contact op met de polikliniek Interne Geneeskunde en polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten.

Zorgteam

Ziekte en behandeling

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 31 32 (Interne Geneeskunde)
(013) 221 25 33 (MDL)

Pagina delen?