Eerste Hart Hulp

Snel naar

Laatste update 29 april 2024

De afdeling bevindt zich op de begane grond van locatie ETZ TweeSteden. Hier komen patiënten die acute problemen aan hun hart hebben. Op deze afdeling kom je binnen met de ambulance of word je door naasten begeleid, nadat je bent doorverwezen door een huisarts.

 

 • Meenemen naar Eerste Hart Hulp

  Als je naar de Eerste Hart Hulp gaat en je hebt tijd om spullen te pakken, is verstandig om mee te nemen:

  • medicijnlijst
  • medicijnen
  • identiteitsbewijs
  • spullen voor de eerste 24 uur

 • De afdeling Eerste Hart Hulp

  De Eerste Hart Hulp beschikt over 13 bedden en een loungekamer met 6 stoelen. Als je acuut hartproblemen hebt word je opgevangen op deze afdeling.

  Als je met de ambulance komt zijn de artsen en verpleegkundige op de hoogte van je aankomst in het ziekenhuis. Zij staan klaar om de eerste zorg te verlenen. Bij aankomst in het ziekenhuis word je op een bed gelegd en worden verschillende apparaten aangesloten.

  Als je begeleid wordt door een familielid of naaste naar de Eerste Hart Hulp, meld je dan aan bij balie van de Eerste Hart Hulp. De verpleegkundige haalt je uit de wachtkamer op.

  Er wordt een hartfilmpje gemaakt (ECG) en bloed afgenomen. Zo kunnen de artsen jouw probleem volledig onderzoeken. Tijdens de onderzoeken mag je je niet verplaatsen.

 • Nuchter

  Gedurende je verblijf op de Eerste Hart Hulp mag je niet eten en drinken, omdat er onderzoeken of behandelingen plaats kunnen vinden waarvoor je nuchter moet zijn.

 • Monitor of telemetrie

  Op de Eerste Hart Hulp lig je aan verschillende apparatuur, waaronder de monitor. Door de monitor kan de verpleegkundige en de arts jouw hart, bloeddruk en zuurstofgehalte continue in de gaten houden. De monitor geeft alarmen aan de verpleegkundige en arts. Zij kunnen dit op afstand zien en als het nodig is komen ze naar je toe. Het kan zijn dat je aan de telemetrie wordt gelegd, dit is een apparaat waarmee ze op afstand jouw hartritme kunnen observeren. Als je naar de CCU of verpleegafdeling overgeplaatst wordt en de arts geeft aan dat je nog aan de monitor of telemetrie moet, dan wordt dit vervangen door de apparatuur van de CCU of verpleegafdeling.

 • Hartinfarct

  Als op het ECG een hartinfarct gezien wordt, kan het zijn dat je meteen behandeld wordt. Deze behandeling vindt plaatst op de Hart Catheterisatie Kamer (HCK), op de 5de verdieping in het ziekenhuis. Vanuit daar word je opgenomen op de CCU.

 • Opname

  Na de onderzoeken wordt besloten of je naar huis mag of opgenomen wordt in het ziekenhuis. Als je opgenomen wordt, kan dat op de CCU of de verpleegafdeling zijn.

 • Belangrijk voor bezoek

  Voor bezoek is het belangrijk om spullen voor de patiënt mee te nemen naar het ziekenhuis. Om de rust op de Eerste Hart Hulp te bewaren zijn maximaal 2 bezoekers welkom.

Afdelingen

Zorgteam

Locaties

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 49 50

Openingstijden
24 uur per dag
7 dagen per week

Bezoektijden
Geen bezoektijden

Route
Voormalige ingang Spoedeisende Hulp, begane grond

Pagina delen?