Dermatologie

Snel naar

Laatste update 20 juni 2024

Dermatologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek naar en behandelen van huidziekten. Van huidkanker tot eczeem. Ons team staat voor je klaar voor vakkundige en vriendelijke zorg en een behandelplan. Het specialisme Dermatologie is gevestigd op ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk.

J kunt met veel verschillende soorten huidaandoeningen bij ons terecht, zoals huidkanker, eczeem, psoriasis, acne, haar- en nagelproblematiek. Wij bieden Mohs’ micrografische chirurge aan bij de behandeling van huidkanker. Voor onvergoede zorg kun je niet bij ons terecht.

Voor de beste zorg kun je rekenen op een team van dermatologen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en doktersassistenten.
Samen met het Erasmus MC leiden wij geneeskunde studenten op tot arts. Op die manier leren we van elkaar en blijven we in ontwikkeling.

Onze aandachtsgebieden

Huidkanker

Twijfel bij een verdacht plekje op uw huid niet om uw huisarts te bezoeken. Indien er aanvullend onderzoek nodig is, kan uw huisarts u verwijzen. Wij helpen u graag snel. In het ETZ bieden we een compleet aanbod voor onderzoek en behandeling. Ook de behandeling middels Mohs’ micrografische chirurgie, waarbij de verwijderde huid direct wordt onderzocht, wordt op onze polikliniek aangeboden.

Wij werken samen met oncologisch chirurgen en plastisch chirurgen.

Eczeem en psoriasis

Rode en schilferende afwijkingen met jeuk zijn veel voorkomende symptomen van eczeem en psoriasis. Er bestaat helaas geen behandeling die eczeem of psoriasis kan genezen. Wel kunnen we uw klachten verminderen door diverse behandelingen. U kunt bij ons terecht voor intensieve zalfbehandeling, lichttherapie en pillen of injecties.
Wij kijken samen met u welke behandeling nodig is en welke behandeling bij u past. Het is belangrijk om de behandeling langere tijd vol te houden omdat het chronische huidziekten zijn.
Op onze polikliniek hebben wij een eczeemspreekuur waarbij er tijd en aandacht is om de zalfbehandeling goed uit te leggen, advies te geven over de verzorging van uw huid en uw vragen te beantwoorden.

Vulvaspreekuur

Een dermatoloog en gynaecoloog houden dit gezamenlijke spreekuur voor vrouwen met klachten aan de uitwendige geslachtsdelen. Veel voorkomende klachten zijn pijn en jeuk, soms ook tijdens het vrijen.
Door samenwerking tussen deze twee specialisten worden aandoeningen sneller en beter behandeld. Uw dermatoloog of gynaecoloog verwijst u door naar dit spreekuur als daar een indicatie voor is.

  • eczeem
  • psoriasis
  • huidkanker (derma-oncologie)
  • overige huidziekten, zoals goedaardige bultjes, wratten, allergieën en acne
  • afwijkingen en ziekten van nagels en haren
  • seksueel overdraagbare aandoeningen
  • Vulvapoli

In het LaserCentrum Dermatologie in Waalwijk kun je terecht voor cosmetiek van de huid, zoals overbeharing, rimpels, littekens, pigmentvlekken, couperose, overmatig transpireren en huidverjonging.

Zorgteam

Voorbereiden op

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 00 40

Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00 uur

Telefonisch 9.00-16.00 uur
Vanaf 24 juni 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
33

Locatie

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 00 40

Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00 uur

Telefonisch 9.00-16.00 uur
Vanaf 24 juni 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
Poligebouw, Wachtruimte 1

Locatie

ETZ Waalwijk

Direct nummer
(013) 221 00 40

Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00 uur

Telefonisch 09.00-16.00 uur
Vanaf 24 juni 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
Wachtruimte 2, route 7

Locatie

Pagina delen?