Dermatologie polikliniek

Snel naar

Laatste update 20 juni 2024

Je huisarts of specialist heeft jou voor onderzoek of behandeling doorverwezen naar de polikliniek Dermatologie van het ETZ. Je kunt terecht op de polikliniek Dermatologie op alle locaties van het ETZ: ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk.

Voorbereiden bezoek

Om je te helpen bij een goede voorbereiding op jouw bezoek aan de polikliniek, hebben we een aantal belangrijke zaken voor jou op een rijtje gezet.

  • Het gebeurt regelmatig dat mensen tijdens het eerste bezoek vergeten bepaalde vragen te stellen. Schrijf voor jouzelf daarom je klachten en vragen op voordat je naar het ziekenhuis komt.
  • Het is prettig om iemand mee te nemen naar de afspraak. Twee horen meer dan één, maar dit is niet noodzakelijk.
  • Geef duidelijk aan wat jij denkt en voelt, zodat we jou de beste behandeling kunnen bieden.

Afspraak op de polikliniek

Bij aankomst op de polikliniek Dermatologie meld je je bij de balie of via de aanmeldzuil aan. Vervolgens neem je plaats in de wachtkamer. Als je aan de beurt bent, word je opgehaald en naar een onderzoeksruimte gebracht. Er lopen meerdere spreekuren gelijktijdig. Het kan daarom zijn dat iemand, die later dan jou binnenkomt, toch eerder aan de beurt is.

Onderzoek door de arts

Je bespreekt met jouw arts je klachten. De arts doet meestal daarna een kort onderzoek om een diagnose te kunnen stellen. Het kan zijn dat de arts tijdens het gesprek vraagt naar een overzicht van  medicijnen die je gebruikt. Ons advies is om die mee te nemen bij je eerste bezoek. Na het bespreken van de klachten en na het onderzoek overlegt de arts het behandel- of onderzoeksplan met jou. Soms vindt de behandeling meteen plaats.

Vervolgafspraak

Het is mogelijk dat je na het bezoek aan de polikliniek Dermatologie afspraken maakt voor verder onderzoek, controle of eventueel een behandeling. De polikliniekassistent helpt jou bij het maken van deze afspraken.

De polikliniek Dermatologie werkt nauw samen met andere specialismen in het ziekenhuis. Denk aan Plastische chirurgie, Allergologie, Interne Geneeskunde, Vaatchirurgie en Gynaecologie. Als je door de dermatoloog verwezen wordt naar een van deze specialismen, helpen de polikliniekassistenten jou bij het maken van een eventuele afspraak.

Zorgteam

Op de polikliniek werken verschillende medewerkers. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met huidaandoeningen. Ons team bestaat uit zeven dermatologen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, doktersassistenten en secretaressen. Ook lopen regelmatig coassistenten en stagiaires doktersassistente mee op de polikliniek Dermatologie.

Zorgteam

Voorbereiden op

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 00 40

Openingstijden
Ma t/m vr 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
33

Locatie

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 00 40

Openingstijden
Ma t/m vr 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
Poligebouw, Wachtruimte 1

Locatie

ETZ Waalwijk

Direct nummer
(013) 221 00 40

Openingstijden
Ma t/m vr 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
Wachtruimte 2, route 7

Locatie

Pagina delen?