CVA-nazorgpolikliniek

Snel naar

Laatste update 26 juni 2024

Op de CVA-nazorgpolikliniek worden patiënten terug gezien die een herseninfarct of hersenbloeding hebben doorgemaakt.

Bij een beroerte of CVA (Cerebro Vasculair Accident) gaat het vaak om een herseninfarct; dit is bij 80 procent van de patiënten het geval. Dat houdt in dat een bloedstolsel een bloedvat afsluit. Ook kan het zijn dat een hersenbloedvaatje is dichtgeslibd, bijvoorbeeld door slagaderverkalking. De hersenen krijgen daardoor te weinig zuurstof.

Bij een hersenbloeding scheurt een bloedvat in de hersenen of knapt open. Daardoor hoopt zich bloed op in de hersenen en worden hersencellen beschadigd. Een hersenbloeding komt veel minder vaak voor dan een herseninfarct (bij ongeveer 20 procent van de patiënten).

Door een beroerte of CVA kun je lichamelijke of geestelijke beperkingen ervaren, die een grote invloed op jouw dagelijks leven kunnen hebben. Dit kan vragen oproepen bij jou en je partner. Ons team op de CVA-nazorgpolikliniek staat daarom voor je klaar. Tijdens je afspraak met een van onze teamleden kun je al je vragen stellen.

 • Gang van zaken

  Na je ziekenhuisopname of bezoek aan de polikliniek Neurologie, krijg je een afspraak mee. Deze zie je in MijnETZ staan, of indien gewenst, sturen we deze naar je toe voor een afspraak bij onze CVA-nazorgpolikliniek. Deze afspraak wordt ongeveer drie tot vier weken na jouw ontslag uit het ziekenhuis gemaakt. Ga je revalideren binnen een revalidatiecentrum of GRZ-instelling dan kan dit afwijken.

  In het gesprek op de polikliniek gaan we in op de medische aspecten, maar ook op veranderingen na de beroerte of TIA en welke invloed dit heeft op je dagelijks leven.

  Afspraak maken

  Heb je een beroerte doorgemaakt en wil je een afspraak op onze CVA-nazorgpolikliniek dan kun je bellen naar polikliniek Neurologie: (013) 221 01 40. Je kunt ons ook een bericht sturen via MijnETZ.

 • Meldpunt

  Jij, jouw naaste of de bij jouw betrokken (zorg)professional kan contact opnemen om vragen of problemen voor te leggen die voortkomen uit het CVA of de TIA. De heer Vervoort staat je te woord en zal jouw vragen beantwoorden of doorgeven aan een van onze leden van het CVA-team.

  Hoe bereik je ons?

  Je kunt ons telefonisch of via bereiken:

  polikliniek Neurologie: (013) 221 01 40;
  Je kunt ook via het patiëntenportaal MijnETZ contact opnemen met je behandelaar.

  TIA-screening

  Lees meer informatie over onze TIA-screening.

  Over MijnETZ

  MijnETZ geeft je toegang tot je medische dossier in ons ziekenhuis. Je kunt met het portaal op een veilige manier zelf afspraken maken of je uitslagen bekijken. Ga naar de pagina MijnETZ.

Zorgteam

Ziekte en behandeling

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 01 40

Openingstijden
Telefonisch 9.00 – 11.30 uur en 13.30 – 16.00 uur

Route
42 (Neurocentrum)

Locatie

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 01 40

Openingstijden
Telefonisch 9.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
Poligebouw, Wachtruimte 5

Locatie

Pagina delen?