Cardiologie dagbehandeling

Snel naar

Laatste update 17 april 2024

De Dagbehandeling Cardiologie is op de 5e etage en richt zich op het voorbereiden en de nazorg van patiënten die komen voor een cardiologisch onderzoek of behandeling.

Meenemen naar de Dagbehandeling

Als je naar de Dagbehandeling komt, is het verstandig het volgende mee te nemen:

 • een medicijnlijst
 • medicijnen
 • identiteitsbewijs
 • spullen voor de eerste 24 uur

In principe mag je na een onderzoek of behandeling dezelfde dag naar huis, maar als de cardioloog het medisch noodzakelijk vindt kan hij beslissen dat je langer moet blijven. Je wordt dan overgeplaatst naar de verpleegafdeling Cardiologie.

 

 • De Dagbehandeling Cardiologie

  De Dagbehandeling Cardiologie beschikt over bedden en een Cardiolounge met 12 stoelen. Afhankelijk van het onderzoek of de behandeling, wordt je opgenomen op een bed of mag je plaatsnemen in de Cardiolounge. De verpleegkundige start met een opname gesprek waarin het onderzoek of de behandeling nogmaals uitgelegd wordt. In dit gesprek worden belangrijke gegevens uitgevraagd, zoals medicatie gebruik. Na de intake wordt een infuus ingebracht en mag je je eventueel omkleden.

 • Nuchter

  Op de Dagbehandeling kom je terecht voor diverse onderzoeken of behandelingen. In de Patiënt Journey app of de patiëntfolder op onze site, staat wat je wel en niet mag eten vóór het onderzoek of behandeling. 

 • Monitor of telemetrie

  Op de Dagbehandeling Cardiologie kan het zijn dat we bij de voor- of nazorg je hartritme in de gaten willen houden. We sluiten je dan aan op de telemetrie, dit is een apparaat waarmee we op afstand jouw hartritme kunnen observeren. Via een centrale monitor kunnen de verpleegkundigen op meerdere plaatsen op de afdeling het hartritme bekijken.

 • Contactpersoon

  Het is belangrijk dat je afspreekt wie jouw contactpersoon is. Geef de naam en het telefoonnummer van één of twee contactpersonen bij opname door aan de verpleegkundige. Deze persoon zal na het onderzoek of de behandeling door jou of door ons op de hoogte gebracht worden. Ook wordt de tijd afgesproken waarop je weer opgehaald mag worden.

 • Uitslag, MDO en vervolgafspraak

  Na het onderzoek of de behandeling is het niet altijd mogelijk voor de arts om een uitslag te geven of om te bepalen of jouw behandelplan bijgesteld moet worden. Dit bespreek je met je eigen cardioloog bij het volgende bezoek aan de poli. (Link invoegen naar poli cardiologie)

  Soms is het nodig om het onderzoek te bespreken met andere artsen, dit doen we in een MDO (Multi Disciplinair Overleg). De uitkomst van een MDO wordt bij het volgende bezoek aan de cardioloog besproken of je wordt hierover telefonisch geïnformeerd. De frequentie van de MDO’s verschilt, hierdoor kan de verpleegkundige nog geen uitspraak doen over het tijdstip waarop je de uitslag krijgt.

 • Naar huis

  In principe mag je na een onderzoek of behandeling dezelfde dag naar huis, maar als de cardioloog het medisch noodzakelijk vindt, kan hij beslissen dat je langer moet blijven. Je wordt dan overgeplaatst naar de verpleegafdeling Cardiologie.

  Als je medicatie is aangepast door de cardioloog, wordt het recept doorgestuurd naar je eigen apotheek.

 

Zorgteam

Veelgestelde vragen

Alle informatie over medicijnen kun je vinden op de site Apotheek.nl

Locaties

ETZ TweeSteden

Openingstijden
08.00 – 20.00 uur

Bezoektijden
Geen bezoektijden

Route
5A

Pagina delen?