Anesthesiologie

Snel naar

Laatste update 07 mei 2024

Anesthesiologie en pijnbestrijding

Anesthesiologie is het specialisme in de geneeskunde dat zich bezig houdt met uitschakelen van gevoel en pijnbestrijding. De anesthesioloog doet dit op verschillende terreinen. De vakgroep anesthesiologie bestaat uit 20 anesthesiologen.

Perioperatieve zorg

De anesthesioloog is de medisch specialist die verantwoordelijk is voor de zorg voor patiënten vóór, tijdens en na een operatie. Anesthesiologen verzorgen narcose en plaatselijke verdoving. De anesthesioloog zorgt verder voor goede monitoring en ondersteuning van de lichaamsfuncties (zoals ademhaling en bloedsomloop) van de patiënt tijdens de operatie. Deze specialist zorgt er verder voor dat uw behandelaar de optimale omstandigheden heeft om uw ingreep goed uit te voeren. Alvast meer weten over het voorbereiden op een operatie? Bekijk onderstaande video.

Pijnbestrijding

Binnen de afdeling anesthesiologie zijn een aantal anesthesiologen gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn. Ook pijnbestrijding in het algemeen behoort tot het takenpakket.

Voorafgaand aan een ingreep, tijdens de preoperatieve screening, kiest de anesthesioloog in overleg met u de meest geschikte verdovingsvorm. Tijdens de operatie zorgt hij ervoor dat u in optimale conditie blijft. Hiervoor bewaakt en stabiliseert hij de bloedsomloop en ademhaling. Na de operatie verzorgt hij de pijnbestrijding.

  • Assistent van de anesthesioloog

    Binnen het specialisme Anesthesiologie zijn er verschillende professionals betrokken bij de zorg voor patiënten. De assistent van de anesthesioloog kan verschillen. In alle gevallen zijn het specifiek voor preoperatieve screening opgeleide professionals. In het ETZ kunt u naast de anesthesioloog verpleegkundig specialisten, nurse practitioners en physician assistants tegenkomen. Ook mensen in opleiding tot deze functies kunt u tegenkomen.

    De anesthesioloog is altijd eindverantwoordelijk voor de screening en uw gegevens worden altijd nog een keer extra gecontroleerd door een anesthesioloog. Dit kan gebeuren door uw status nogmaals te beoordelen of door overleg met een toegewezen anesthesioloog.

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
PreOperatieve screening (POS-poli)
(013) 221 00 10

Openingstijden
Telefonisch 09.00-16.00 uur

Route
3

ETZ TweeSteden

Direct nummer
Pijncentrum
(013) 221 04 10

Openingstijden
Telefonisch 09.00-16.00 uur

Route
90

Pagina delen?