Allergologie polikliniek

Snel naar

Laatste update 11 juli 2024

Je huisarts of specialist heeft jou voor onderzoek of behandeling doorverwezen naar de polikliniek Allergologie van het ETZ. Op de polikliniek Allergologie houden onze allergologen spreekuur. Zij vragen jou naar je klachten en laten plak-, prik- en huidtesten uitvoeren.

Vervolgens vertellen ze wat jij zelf kunt doen om je allergische klachten onder controle te krijgen. Zij werken daarbij nauw samen met andere specialisten uit het ziekenhuis. De polikliniek Allergologie is gevestigd op ETZ Elisabeth.

 • Voorbereiding

  Om je te helpen bij een goede voorbereiding op jouw bezoek aan de polikliniek, hebben we een aantal belangrijke zaken voor jou op een rijtje gezet.

  • Het gebeurt regelmatig dat mensen tijdens het eerste bezoek vergeten bepaalde vragen te stellen. Schrijf voor jezelf daarom je klachten en vragen op voordat je naar het ziekenhuis komt.
  • Het is prettig om iemand mee te nemen naar de afspraak. Twee horen meer dan één, maar dat is niet noodzakelijk.
  • Geef duidelijk aan wat jij denkt en voelt, zodat we jou de beste behandeling kunnen bieden.
  • Wanneer je een oproep hebt gekregen voor een afspraak en een huidtest, moet je vier dagen vooraf gestopt zijn met bepaalde medicijnen.

 • Afspraak op de polikliniek

  Bij aankomst op de polikliniek Allergologie meld je je bij de balie aan. Daarna neem je plaats in de wachtkamer. Als je aan de beurt bent, word je opgehaald en naar een spreekkamer gebracht. Er lopen meerdere spreekuren tegelijk. Het kan daarom zijn dat iemand, die later dan jou binnenkomt, toch eerder aan de beurt is.

 • Onderzoek door de arts

  Je bespreekt met jouw arts je klachten. De arts doet meestal daarna een kort lichamelijk onderzoek om een diagnose te kunnen stellen. Het kan zijn dat de arts tijdens het gesprek vraagt naar een overzicht van  medicijnen die je gebruikt. Ons advies is om die mee te nemen bij uw eerste bezoek. Na het bespreken van de klachten en na het onderzoek overlegt de arts het behandel- of onderzoeksplan met jou. Soms vindt de huidtest meteen plaats, dit heb je dan vooraf doorgekregen.

 • Vervolgafspraak

  Het is mogelijk dat je na het bezoek aan de polikliniek Allergologie afspraken maakt voor verder onderzoek, huidtesten, controle of eventueel een dagbehandeling. De polikliniekassistent helpt jou bij het maken van deze afspraken.

  De polikliniek Allergologie werkt nauw samen met andere specialismen in het ziekenhuis, denk hierbij aan een diëtist of eczeemverpleegkundige. Als je door de allergoloog verwezen wordt naar een van deze specialismen, helpen de polikliniekassistenten jou bij het maken van een eventuele afspraak.

  Als duidelijk is wat er precies aan de hand is, bespreekt de arts met jou wat de behandelopties zijn voor je klacht. Dat kan variëren van bepaalde leefregels tot het voorschrijven van medicatie of het plannen van dagbehandeling of bezoek aan een diëtist.

 • Zorgteam

  Op de polikliniek Allergologie werken verschillende medewerkers. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met allergieën. Ons team bestaat uit 4 allergologen, verpleegkundigen, en doktersassistenten.

 • Wachttijden

  Op de polikliniek Allergologie wordt gewerkt met een afspraakspreekuur en een testspreekuur. Dat zijn spreekuren waar allerlei huidtesten gedaan worden op de polikliniek. De huidtesten worden uitgevoerd door een polikliniekassistente in een speciaal daarvoor ingerichte kamer op de polikliniek Allergologie. Wij streven ernaar de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Toch kan het voorkomen dat je wat langer moet wachten, bijvoorbeeld omdat sommige patiënten meer tijd vragen dan was voorzien of omdat er spoedeisende patiënten tussendoor komen.

Afdelingen

Zorgteam

Patiëntfolders

Veelgestelde vragen

Je kunt bellen met of mailen naar de polikliniek, de informatie staat op de pagina van het Allergiecentrum.

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 00 20

E-mail
allergiecentrum@etz.nl

Openingstijden
ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur
Telefonisch 9.00 – 11.30 uur en  13.30 – 16.00 uur

Route
35

Locatie

Pagina delen?