Allergiecentrum

Snel naar

Laatste update 11 juli 2024

Een allergie of overgevoeligheid komt veel voor: in Nederland ontwikkelt 1 op de 3 kinderen ergens in zijn of haar leven een allergie.

Een allergie is een abnormale reactie van het afweersysteem van het lichaam op onschadelijke stoffen, zoals stuifmeel, huidschilfers van dieren, huisstofmijt en schimmels. Deze stoffen worden allergenen genoemd. Allergie voor deze stoffen geeft bijvoorbeeld klachten van neusverstopping, niezen, snotteren, tranende ogen en jeuk aan ogen, neus en keel.
Daarnaast kunnen mensen ook allergisch reageren op voeding, insectensteken (wesp of bij) en geneesmiddelen.

De allergologen in het ETZ zijn gespecialiseerd in onderzoek naar de oorzaak en de behandeling van een allergie. Het specialisme Allergologie is gevestigd in ETZ Elisabeth.

Bekijk de pagina van onze polikliniek voor informatie over de dagelijkse gang zaken.

Hét Allergologisch Centrum in de regio

Is de patiënt allergisch en zo ja, wat is dan de geschikte behandeling? Het specialisme Allergologie houdt zich bezig met deze vragen. We werken samen met diverse andere specialismen in het ziekenhuis. De allergologen van het ETZ bieden uitmuntende zorg voor patiënten met een allergie, zowel binnen als buiten de regio Midden-Brabant.

Topklinisch expertisecentrum

Voor allergologie heeft het ETZ de erkenning van Topklinisch expertisecentrum ontvangen van STZ. Dit betekent dat in het ETZ bijzondere kennis en expertise aanwezig is voor deze patiënten en verwijzers, 24 uur per dag en zeven dagen per week dezelfde hooggekwalificeerde zorg levert en dat medewerkers voortdurend werken aan verbetering hiervan. Beoordelingscriteria voor deze STZ-erkenning zijn onder andere patiëntgerichtheid, deelname aan professioneel netwerk, wetenschap, multidisciplinaire continuïteit van de patiëntenzorg, innovatie. De erkenning als Topklinisch expertisecentrum geeft dus aan dat er wordt gewerkt in een topklinisch klimaat.

Welke allergieën behandelen wij?

Soorten allergieën die wij behandelen:

Zorgteam

Veelgestelde vragen

Je kunt bellen met of mailen naar de polikliniek, de informatie staat op de pagina van het Allergiecentrum.

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 00 20

E-mail
allergiecentrum@etz.nl

Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00 uur
Telefonisch 9.00-11.30 uur en  13.30-16.00 uur

Route
35

Pagina delen?