Ziekenhuischeck.nl

Ziekenhuischeck

Het ETZ is transparant over de kwaliteit van zorg. Daarom geven wij en alle andere ziekenhuizen in Nederland inzicht in hun kwaliteitsgegevens, en bieden zo waardevolle keuze-informatie voor een groot aantal behandelingen. 

Ziekenhuizen kunnen per behandeling met elkaar worden vergeleken, ook geeft de website informatie over de samenwerking tussen ziekenhuizen.

NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy: “Met Ziekenhuischeck zetten ziekenhuizen een volgende stap in het beschikbaar maken van keuze-informatie. Door kwaliteitsinformatie van ziekenhuizen op één site te kunnen bekijken en vergelijken, weten patiënten nog beter waar ze aan toe zijn.”

Vergelijken

De zorg in Nederlandse ziekenhuizen is goed, maar niet alle ziekenhuizen zijn gelijk. Op Ziekenhuischeck.nl kan een patiënt eenvoudig ziekenhuizen naast elkaar zetten om een beeld te krijgen van de geleverde zorg. Ieder ziekenhuis kan een toelichting geven op Ziekenhuischeck.nl, om patiënten inzicht te geven in de achtergrond van de cijfers. Waarom is een uitkomst hoger of juist lager?

Kwaliteitsvenster

Kwaliteitsvenster

Samenwerking

Veelvoorkomende behandelingen, zoals een staaroperatie, worden in de meeste ziekenhuizen uitgevoerd. Voor andere operaties verwijst het eigen ziekenhuis soms door naar een ziekenhuis dat hierin is gespecialiseerd. Ziekenhuizen maken ook deze informatie inzichtelijk: voor welke operaties en behandelingen kan de patiënt terecht, en voor welke operaties en behandelingen bestaat een samenwerkingsverband.

Landelijke cijfers

De cijfers op Ziekenhuischeck zijn afkomstig van kwaliteitsindicatoren die ziekenhuizen wettelijk verplicht moeten aanleveren aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland. Deze cijfers worden ook door artsen en ziekenhuizen zelf gebruikt om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De algemene tevredenheidscijfers zijn afkomstig uit landelijk onderzoek.

De site Ziekenhuischeck.nl geeft inzicht in de kwaliteit van ziekenhuizen aan de hand van:

  • patiënttevredenheid
  • heropnames
  • lange opnames
  • medicijncontrole
  • ouderenzorg
  • overlijden
  • pijncontrole
  • wachttijden

Ziekenhuischeck ETZ

Klik hier om direct naar de Ziekenhuischeck van het ETZ te gaan.