Een gastvrouw in gesprek met een patiënt in de hoofdingang

Vrijwilligers

Onze artsen en verpleegkundigen zijn erin gespecialiseerd om jou de beste behandeling te bieden. Zij zijn de medische experts in het verlenen van buitengewone zorg. Bij het ETZ vinden we dat nog niet voldoende; we willen dat jij je goed voelt in het ziekenhuis. Daarom bieden onze vrijwilligers opvang, begeleiding en service aan jou en je familie.

Zo’n 220 vrijwilligers zijn actief met zeer uiteenlopende taken. Zij helpen het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. Het geeft een extra dimensie dat zij zich onbetaald en zonder druk van buitenaf inzetten. Voor onze patiënten is de hulp van vrijwilligers van grote betekenis.

Vrijwilligers in het ETZ

Hieronder vind je een greep uit onze vrijwilligersactiviteiten.

Gastvrouwen- en heren in de centrale hal

Gastvrouwen- en heren dragen bij aan een welkom ontvangst van bezoekers in het ETZ. Een ziekenhuisbezoek levert soms praktische vragen op: waar moet ik zijn, hoe kom ik aan een rolstoel, hoe werkt de aanmeldzuil, waar kan ik bellen? Of je nu komt als bezoeker of als patiënt, het is fijn om een aanspreekpunt te hebben voor deze vragen. De gastvrouwen- en heren van het ETZ proberen het bezoek in het ziekenhuis zo probleemloos en aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Een gastvrouw in gesprek met een patiënt in de hoofdingang

Een gastvrouw in gesprek met een patiënt in de hoofdingang

Gastvrouwen- en heren op de polikliniek

Patiënten zijn niet voor hun plezier in het ziekenhuis. Soms lopen spreekuren uit en duurt het wachten lang. Om het polikliniekbezoek zo aangenaam mogelijk te maken, krijgen patienten tijdens het wachten iets te drinken aangeboden. De gastvrouwen- en heren lopen met een koffiekar rondes op de poliklinieken en bieden een kopje koffie of thee aan.

Vrijwilligers op de verpleegafdeling

Op veel verpleegafdelingen zijn vrijwilligers werkzaam. Zij bieden patiënten de gelegenheid tot afleiding en ontspanning. Patiënten ontmoeten elkaar in de huiskamer waar de vrijwilliger hen enthousiast ontvangt. In de huiskamer is het mogelijk om samen wat te drinken, een praatje te maken, creatief bezig te zijn of samen te eten. Patiënten die niet van de kamer kunnen, krijgen bezoek van de vrijwilligers.

Een vrijwilliger op bezoek bij de patiënt op de verpleegafdeling

Een vrijwilliger op bezoek bij de patiënt op de verpleegafdeling

Overige inzet vrijwilligers

Daarnaast zijn er nog vrijwilligers aanwezig op de volgende afdelingen:

  • Geestelijke Verzorging
  • Inloopruimte Oncologie
  • Muziekids
  • Parkeertaxi

Meer informatie over vrijwilligerswerk?

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk in het ETZ of wil je vrijwilliger worden? Wij kunnen je hulp goed gebruiken! Op deze pagina vind je alle openstaande vacatures.

Vrijwilliger worden voor het ETZ