Peri-anale fistel

Snel naar

Laatste update 03 mei 2024

Een peri-anale fistel (fistel bij de anus) is een verbinding tussen het anale kanaal en de huid rondom de anus die er niet hoort te zijn. In de video hieronder legt een van onze chirurgen uit wat een fistel is. We behandelen patienten met deze aandoening binnen ons Fistel Expertise Centrum.

In het ETZ is erg veel ervaring met de behandeling van deze nare aandoening. Om zoveel mogelijk ervaring te krijgen en te houden zijn twee van onze colorectale chirurgen (darmchirurgen) gespecialiseerd in de behandeling van deze kwaal:

Dr. Zimmerman (li.) en dr. Wasowicz-Kemps (re)
Dr. Zimmerman (li.) en dr. Wasowicz-Kemps (re.)

Beeldvorming

De keuze van de juiste behandeling van de fistel is misschien nog wel belangrijker dan de daadwerkelijke operatie. De operatie moet afgestemd zijn op het type fistel. Om altijd een goede keuze te kunnen maken, maar ook om dit van tevoren met u te kunnen bespreken, maken we in het ETZ meestal van tevoren een goede MRI (magneetscan). Deze scans worden gebruikt als routekaart tijdens de operatie en worden van tevoren nauwgezet bekeken en beschreven door onze gespecialiseerde radiologen:

  • Drs. F. van Tilborg
  • Drs. M. de Kiefte
  • Drs. E. Hanrath