Obesitas en psychologie

Snel naar

Laatste update 03 mei 2024

In een steeds groter aantal gevallen is de ernst van het overgewicht (obesitas) dusdanig dat gedacht kan worden aan een bariatrische operatie. Het bestaan en voortbestaan van obesitas wordt mede bepaald door gedragsfactoren op het vlak van eetgedrag en levensstijl. Een gespecialiseerd team van psychologen levert een bijdrage in de vorm van screening, diagnostiek en behandeling. 

De psychologische zorg is erop gericht om patiënten vóór de operatie een behandeladvies op maat te geven. Ook speelt hij/zij een rol bij de behandeling, zowel voor als na de operatie. Deze behandeling is erop gericht om het eetgedrag en de levensstijl te veranderen, dusdanig dat dit een gunstige invloed heeft op de gezondheid en gewicht van de patiënt.

Obesitas Centrum

De psychologen werken in het Obesitas Centrum nauw samen met diëtisten, internisten, chirurgen, fysiotherapeuten en verpleegkundig specialisten obesitas van het ETZ.

Lees meer over ons Obesitas Centrum.

Aandachtsgebieden Medische Psychologie

De psychologen van de afdeling Medische Psychologie hebben specifieke kennis op het gebied van het grensvlak van psychologie en geneeskunde om jou de beste behandeling te geven. Welke aandachtsgebieden hebben de psychologen? Bekijk alle aandachtsgebieden.