Klikgebit onderkaak

Snel naar

Laatste update 03 mei 2024

Bij prothesedragende patiënten zijn de meeste problemen gerelateerd aan het niet goed vastzitten van de onderprothese. Met een relatief eenvoudige behandeling kunnen twee implantaten worden geplaatst op de plek van de hoektanden waarop een kliksysteem wordt gemonteerd. De prothese klikt hierop vast waardoor spreken, eten, algemeen sociaal functioneren verbeterd wordt. Het is een standaard behandeling waarbij de zorgverzekeraar bij een reële hulpvraag de behandeling vergoedt.

In 1 dag

Uniek in het ETZ is de behandeloptie ‘Active in one day’ waarbij de vooraf vervaardigde prothese in één dag op de ’s ochtends geplaatste implantaten wordt gemonteerd.

Deze behandelmethode wordt uitgevoerd met twee implantaten waarbij vanaf de eerste dag de implantaten volledig belast en benut worden voor houvast van de nieuwe onderprothese. De behandeltijd wordt maanden ingekort, waardoor de patiënttevredenheid groter is dan met de huidige behandelmethode.

De voordelen hiervan zijn:

  • geen noodzaak meer om een periode zonder prothese rond te hoeven lopen;
  • verkorten van de behandeltijd;
  • de patiënt heeft minder drukplaatsen en napijn;
  • minder belastend voor de patiënt;
  • patiënt hoeft niet langer met de oude prothese door te lopen, waardoor aanpassingen en tussentijdse consulten vervallen;
  • na het plaatsen van het klikgebit zijn maar een beperkt aantal controleafspraken nodig.

Meer informatie

Meer informatie over het specialisme Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie.