Gelaatsmasker voor sportongevallen

Snel naar

Laatste update 02 mei 2024

Het ETZ heeft zich gespecialiseerd in het aanmeten van gelaatsmaskers bij blessures aan het aangezicht bij sporters. Bij bijvoorbeeld een gebroken jukbeen of een gebroken neus kan zo’n gelaatsmasker helpen en kan een sporter de eerstvolgende wedstrijd gewoon weer opgesteld worden.

Carbon

De MKA-chirurg meet zo’n gelaatsmasker aan. Voor iedere speler of sporter wordt een op maat gemaakt masker van carbon of een ander materiaal gemaakt. Dat gebeurt aan de hand van de afdruk van het gezicht waardoor het masker altijd perfect past en ook nog eens comfortabel zit tijdens de wedstrijden en de juiste ondersteuning geeft voor de betreffende blessure.

Gezichtsveld

Doordat het masker strak tegen het gezicht aan zit, blijft het gezichtsveld vrij. Diverse nationaal en internationaal bekenden hebben in het ETZ een gelaatsmasker aangemeten gekregen. In verband met privacy, sponsor- en portretrechten kunnen we niet alle namen van spelers vermelden.

Gelaatsmasker voor Dries Wuytens 

Dries Wuytens van Willem II liep in de uitwedstrijd tegen NEC op 17 januari 2016 een gebroken jukbeen op. Ron Schouten heeft in samenwerking met het ETZ een speciaal gelaatsmasker gemaakt dat zijn gebroken jukbeen bescherming biedt tijdens de wedstrijden. Dries was hierdoor de volgende wedstrijd tegen SC Heerenveen gewoon inzetbaar.

Meer informatie

Meer informatie over het specialisme Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie.