Buikwandcorrectie

Snel naar

Laatste update 02 mei 2024

Een buikwandcorrectie heeft als doel om overtollig huid en vet te verwijderen. Soms worden ook de buikwand en buikspieren verstevigd. Bij mensen die veel zijn afgevallen of vrouwen die een of meerdere zwangerschappen hebben ondergaan, kan de buikwand erg slap geworden zijn. Zij kunnen last hebben van overtollige huid bij de buikstreek. Dit is niet alleen esthetisch minder fraai, het kan ook erg vervelend zijn bij het passen van kleding en zorgen voor minder zelfvertrouwen. Een buikwandcorrectie biedt dan uitkomst.

Een buikwandcorrectie is geen alternatief middel voor gewichtsverlies. Het is daarom belangrijk dat jij op jouw streefgewicht bent. Heb jij een kinderwens? Bespreek een eventuele buikwandcorrectie dan altijd eerst met je arts. Mogelijk is deze ingreep voor jou niet geschikt.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste consult bij de plastisch chirurg kun je al jouw wensen bespreken. Je buik wordt onderzocht op de hoeveelheid vetweefsel, de stevigheid van de buikwandspieren en de elasticiteit van jouw huid. Daarna bekijkt je behandelend arts samen met jou welke operatietechniek het meest geschikt is. Ook wordt ingegaan op je medische geschiedenis, de ingreep zelf en jouw verwachtingen van het resultaat.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Plastische chirurgie.

Specialismen

Zorgteam

Voorbereiden op