dr. P.N.M. Lohle | Radioloog

dr. P.N.M. Lohle

Radioloog

Algemeen radioloog met een passie voor interventieradiologie, innovatie, opleiding en onderzoek.

Ik heb Geneeskunde gestudeerd in Groningen en heb vervolgens de opleiding Radiologie doorlopen in Den Haag. Vervolgens ben ik in het ETZ begonnen als chef de clinique en toegetreden als maat in de vakgroep met als aandachtsgebied de interventieradiologie.

In het werk als interventieradioloog verricht ik bloedvatinterventies, zoals het openen van bloedvaten in armen, buik en benen (de zogenoemde ‘dotterprocedures’ en stenting) of het afsluiten van bloedvaten (embolisaties). Daarnaast ben ik opleider en besteed ik tijd aan onderzoek, innovatie en het introduceren van nieuwe behandelingen.

Opereren zonder mes

Als interventieradioloog kan ik, dankzij nieuwe technieken, ingrepen doen zonder te hoeven snijden, met goede resultaten. Dit wordt ook wel ´opereren zonder mes´ genoemd. Ik behandel veel patiënten in samenwerking met andere specialismen:

  • Chirurgie: vaatbehandelingen (dotterprocedures en stenting)
  • Traumatologie, Maag-Darm-Lever, Longziekten: buikorgaan- en longbloedingen (embolisatie)
  • Gynaecologie: uniek in Nederland*, baarmoeder- /vleesboombehandelingen (embolisatie)
  • Urologie: uniek in Nederland*, prostaatbehandeling (embolisatie) bij benigne prostaathypertrofie
  • Interne Geneeskunde: uniek in Nederland*, reparatie wervelfracturen door osteoporose

[* Center of excellence]

Helder gesprek

Patiënten kunnen van mij verwachten dat ik hen goed informeer en dat er een helder gesprek is van beide kanten, met beantwoording van vragen. Het is belangrijk dat de patiënt duidelijk voor ogen heeft wat ik ga doen, met kans op succes en eventuele complicaties. Dankzij veel ervaring en een goed team van mensen om me heen zijn we succesvol, waarbij de patiënt geholpen en tevreden is.

Ik word veel gevraagd als spreker op grote internationale congressen in Europa en Amerika. Daar praat ik over de studies die wij in het ETZ uitvoeren en onze expertise. Ik blijf gemotiveerd in mijn werk door innovatie, onderzoek en opleiding.

BIG-registratie: 29032878301

Aandachtsgebieden

  • Interventieradiologie; met name dotterprocedures en stenting, embolisaties en wervelreparaties.

Spreekuren

Consultaties vinden plaats op de afdeling Radiologie (locatie ETZ Elisabeth) voor patiënten ten behoeve van bloedvaatbehandelingen, embolisaties en wervelfractuurbehandelingen op iedere woensdag- en vrijdagochtend.

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen