R.A.P.A. Hessels | SEH-arts

R.A.P.A. Hessels

SEH-arts

In alle hectiek probeer ik rust en duidelijkheid te brengen, zodat we snel een goede diagnose kunnen stellen.

Na mijn opleiding Geneeskunde in Amsterdam ben ik als arts-assistent bij Defensie gaan werken, op de afdeling Chirurgie in het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. Na in Utrecht veel werkervaring op de Spoedeisende Hulp te hebben opgedaan, ben ik in het ETZ opgeleid tot Spoedeisende Hulp (SEH) arts. Aansluitend heb ik in Manchester op een van de grootste SEH’s van Engeland gewerkt.

Sinds 2006 werk ik als Spoedeisende Hulp arts in het ETZ. Samen met mijn collega’s heb ik de Spoedeisende Geneeskunde verder ontwikkeld op de locaties ETZ TweeSteden en ETZ Elisabeth.

Vertrouwen

Mijn belangrijkste taak als SEH-arts is om snel inzicht te verkrijgen omtrent de klacht(en) van de patiënt en snel zijn of haar vertrouwen te winnen. Een acuut hartinfarct, ongeval of andere acute aandoening geeft veel stress, onzekerheid en angst bij alle betrokkenen. Als SEH-arts kan ik daar echt het verschil maken. In alle hectiek probeer ik rust en duidelijkheid te brengen en het proces medisch-inhoudelijk in goede banen te leiden, zodat we zo snel mogelijk de patiënt kunnen helpen.

Continu verbeteren

Binnen de vakgroep in het ETZ ben ik de coördinator van onze wetenschappelijke activiteiten. We doen allerlei onderzoek naar wat aantoonbaar winst oplevert voor de patiënt. Zo onderzoeken wij of bepaalde procedures binnen ons vakgebied wel de beste zorg opleveren. Als het beter kan, zullen we dat ook doen.

Ook onderzoeken we hoe we de doorstroming op de Spoedeisende Hulp kunnen verbeteren, zodat patiënten er minder lang hoeven te vertoeven. Landelijk ben ik onder meer betrokken bij het opzetten van een database, waarin we gegevens van diverse SEH’s in Nederland samenvoegen en vergelijken om de acute zorg verder te kunnen verbeteren.

Ik ben plaatsvervangend opleider in het ETZ en ben landelijk betrokken bij het Fellowship, een bijscholingscursus voor SEH-artsen. Namens de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulpartsen (NVSHA) zit ik in de Advies- en Geschillencommissie van artsenfederatie KNMG. Daarnaast ben ik voorzitter van de Adviesraad die het bestuur van de NVSHA voorziet van advies en informatie over de opleiding van SEH-artsen.

BIG-registratie: 39046182801

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen