M.W.L. (Mark) van Geffen | Internist-acute geneeskunde

M.W.L. (Mark) van Geffen

Internist-acute geneeskunde

Internist met als doel om op maat gemaakte zorg te leveren aan patiënten. Expert op het gebied van zorg leveren aan de acuut zieke patiënt.

Internist met als doel om op maat gemaakte zorg te leveren aan patiënten. Expert op het gebied van zorg leveren aan de acuut zieke patiënt. Chronische zorg op de polikliniek Interne Geneeskunde. Tevens ruime ervaring op het gebied van infectieziekten, toxicologie en point-of-care echografie.

Over mij

Na mijn studie Geneeskunde aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam ben ik opgeleid tot internist in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven en het MUMC+ in Maastricht. Tijdens mijn opleiding heb ik mij onder andere gespecialiseerd in de zorg en behandeling voor acuut zieke patiënten, bijvoorbeeld op de verpleegafdeling in het ziekenhuis of op de spoedeisende hulp. Daarnaast heb ik spreekuur op de polikliniek Interne Geneeskunde om de meer chronische zorg aan patiënten te kunnen leveren. 

Mijn belangrijkste doel in de zorg voor patiënten is om samen met patiënten en familieleden, in begrijpelijke taal, voor de juiste zorg en behandeling te kiezen. Het verhaal van de patiënt vormt voor mij de leidraad om de meest optimale zorg te kunnen leveren. Ik vind het belangrijk dat een patiënt zich bij mij op zijn gemak voelt en zijn verhaal kwijt kan. Samen besluiten we vervolgens wat de mogelijkheden zijn en kiezen we welke aanpak het beste bij de patiënt past.

Aandachtsgebieden

  • Algemene Interne Geneeskunde
  • Acute Geneeskunde
  • Infectieziekten
  • Toxicologie
  • Point-of-care echografie

Studie & opleiding

2019 - heden: Internist (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, Tilburg)
2018 - 2019: Internist (RIVAS Beatrixziekenhuis, Gorinchem)
2011 - 2018: Arts in opleiding tot internist (MMC, Veldhoven en MUMC+, Maastricht) 
2004 - 2010: Geneeskunde doctoraal en artsexamen, VU medisch centrum Amsterdam 

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
  • Nederlandse Vereniging Internisten Acute Geneeskunde (NVIAG), congrescommissie
  • Instructor MedicALS-cursus, ALSG, Tilburg (training van artsen betrokken bij de opvang van de acuut zieke patiënt in het ziekenhuis)