Lieke Verstraeten - Smits | Verpleegkundig Specialist in opleiding Cardiologie

Lieke Verstraeten - Smits

Verpleegkundig Specialist in opleiding Cardiologie

Ik zie het als een uitdaging om verpleegkundige en medische zorg met elkaar te integreren om zo tot de beste zorg voor mijn patiënten te komen.

Ik werk sinds 2018 met veel plezier in het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis (ETZ) en ben in dat jaar begonnen met mijn opleiding tot Verpleegkundig Specialist aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen. Het ETZ is een ambitieus topklinisch opleidingsziekenhuis wat kwalitatief hoge zorg levert en veel waarde hecht aan de wensen en behoeften van patiënten. Dat is voor mij ook de reden dat ik na mijn HBO en medium care opleiding heb gekozen om mijzelf verder te ontwikkelen tot verpleegkundig specialist cardiologie in dit topklinische ziekenhuis. Ik ervaar het ETZ als een warm ziekenhuis met oog voor de medewerkers en voor de patiënt.

Een verpleegkundig specialist integreert medische en verpleegkundige zorg, kan evidence based practice (EBP) in de praktijk toepassen, verricht wetenschappelijk onderzoek en doet aan deskundigheidsbevordering van andere zorgprofessionals.

U zult mij voornamelijk tegenkomen op de verpleegafdeling cardiologie, waar ik dagelijks visite loop samen met een cardioloog en verpleegkundige. Tijdens de dagelijkse visite wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en zal ik uitslagen van onderzoeken met u bespreken. Openheid, eerlijkheid, respect, begrip, vertrouwen en empathie zijn voor mij belangrijke aspecten in de communicatie. Ik streef duidelijke communicatie na waarbij ik mijzelf niet verlies in medisch vakjargon.

BIG-registratie: 99911600930

Aandachtsgebieden

  • Algemene klinische cardiologie

Studie & opleiding

  • 2005 - 2009: ROC Eindhoven - Verpleegkundige niveau 4 
  • 2013 - 2015: Avans Hogeschool Den Bosch - Verpleegkunde niveau 5   
  • 2015 - 2017: Academisch ziekenhuis Maastricht - Medium care verpleegkundige
  • 2018 - heden: Zuyd Hogeschool - Master Advanced Nursing Practice         

Lidmaatschappen

  • V&VN
  • V&VN/VS