I.C.J.B. van den Brand | Orthopedisch chirurg

I.C.J.B. van den Brand

Orthopedisch chirurg en traumatoloog

Orthopedisch chirurg en traumatoloog met aandachtsgebieden kinderorthopedie en kniechirurgie. Passende zorg door goed luisteren en open communicatie.

Na mijn studie Geneeskunde in Leiden ben ik opgeleid tot orthopedisch chirurg in de regio Groningen en Zwolle. Daarnaast heb ik stage gelopen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht. Sinds 2005 ben ik orthopedisch chirurg in het ETZ. Mijn aandachtsgebieden zijn kinderorthopedie, traumatologie en kniechirurgie.

Deze aandachtsgebieden omvatten knieprotheses en revisies van knieprotheses. Op de poli zie ik een gevarieerde groep patiënten, onder wie veel sporters met knieproblemen (meniscus- en voorste kruisbandafwijkingen), kinderen en ouderen met slijtage van de knieën.

Goed luisteren

Goed luisteren is een belangrijk deel van mijn werk. Wat beweegt de patiënt, wat is het probleem, wat is zijn beroep en persoonlijke situatie? Dat breng ik zorgvuldig in kaart. Is een patiënt met een gescheurde kruisband bijvoorbeeld een voetballer of juist iemand die weinig aan sport doet? Dan neem ik dat mee in mijn overwegingen voor de behandeling, zoals een operatie, fysiotherapie of juist even niets doen.

Duidelijkheid creëren

In het contact met de patiënt vind ik een open communicatie belangrijk. Ik ben duidelijk over wat er aan de hand is en bespreek open en eerlijk de mogelijkheden. Daarbij moet ik soms ‘nee’ verkopen. Bij uitzonderlijke behandelingen aarzel ik niet om te overleggen met andere orthopeden binnen het ETZ en andere ziekenhuizen. Het doel is altijd de patiënt de best mogelijke behandeling te geven.

Ik ben nauw betrokken met de opleiding van assistenten in het ziekenhuis. Daarnaast volg ik veel congressen en cursussen kinderorthopedie, traumatologie en knierevisiechirurgie. Op die aandachtsgebieden wil ik me toenemend blijven toespitsen.

BIG-registratie: 39039997201

Aandachtsgebieden

  • Kinderorthopedie
  • Traumatologie
  • Kniechirurgie 

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen