F.M. (Floor) Bols | Arts symptoombestrijding en palliatieve geneeskunde

F.M. (Floor) Bols

Arts symptoombestrijding en palliatieve geneeskunde

Het streven naar een zo groot mogelijke kwaliteit van leven voor de patiënt en zijn naasten staat voor mij centraal.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is palliatieve zorg méér dan alleen de zorg in de allerlaatste levensfase. Vanaf het moment dat duidelijk is dat een ziekte niet meer te genezen is, kan palliatieve zorg worden ingezet. Ook als er nog sprake is van levensverlengende behandelingen kunnen klachten van de ziekte worden bestreden. Het streven naar een zo groot mogelijke kwaliteit van leven voor de patiënt en zijn naasten staat voor mij centraal.

Sinds 2004 ben ik specialist ouderengeneeskunde. In 2010 ben ik, naast mijn werk in het verpleeghuis, begonnen als arts in Hospice De Sporen en ben ik de specialisatie tot kaderarts palliatieve zorg gaan doen.

Het goed behandelen van symptomen/klachten in de vaak hectische, emotionele fase bij mensen die een ongeneeslijke ziekte hebben kan ontzettend waardevol zijn. Er komt weer ruimte voor zaken die er werkelijk toe doen in het leven. Palliatieve zorg is geen stervenszorg, maar goede zorg om te kunnen leven tot dat het overlijden in beeld komt. Om daarin van betekenis te zijn is voor mij waardevol.

In mei 2020 ben ik van het verpleeghuis overstapt naar het ziekenhuis. De dynamiek in het ETZ en de grote draagkracht om de palliatieve zorg te verbeteren maakt mij enthousiast. Deze functie in het ETZ combineer ik met mijn werk als hospice-arts en medisch coördinator in het Palliatieve Zorgnetwerk Midden-Brabant. Dit geeft me de mogelijkheid om de palliatieve zorg in onze regio verder te blijven ontwikkelen.

BIG-registratie: 99061230901

Aandachtsgebieden

  • Palliatieve zorg en symptoombestrijding op lichamelijk, sociaal, psychisch en existentieel vlak.

BIG registratie

BIG: 99061230901

Studie & opleiding

  • Geneeskunde Radboud Universiteit Nijmegen
  • Verpleeghuisgeneeskunde Radboud Universiteit Nijmegen
  • Kaderarts Palliatieve zorg Gerion/Universiteit van Amsterdam
  • Opleiding SCEN arts KNMG

Lidmaatschappen

  • Verenso, beroepsvereniging voor specialisten ouderengeneeskunde
  • Palliactief, Nederlandse Vereniging voor Professionele Palliatieve zorg
  • SCEN