Dr. A. van Zon | KNO-arts

Dr. A. van Zon

KNO-arts

Ik vind het belangrijk dat patiënten zich gehoord voelen en persoonlijke aandacht ervaren, samen kiezen we voor de juiste behandeling!

De KNO is een enorm dynamisch vak, als KNO-arts zie ik patiënten van jong tot oud, en met zeer diverse problematiek, van alledaagse dingen zoals keelpijn en oorontstekingen tot aan complexe zaken zoals tumoren en aangeboren afwijkingen van het gelaat. Daarnaast is er binnen de KNO een mooie combinatie tussen denken en doen. Dit houdt mijn vak ontzettend leuk en uitdagend!

Klachten op het KNO gebied kunnen van grote invloed zijn op de kwaliteit van leven. Ik vind het daarom belangrijk dat patiënten in mijn spreekkamer zich gehoord voelen en persoonlijke aandacht ervaren. Het is mijn doel om een goede diagnose te stellen en samen met de patiënt te kiezen voor een passende behandeling. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een operatie uit te voeren. Het behalen van een goed chirurgisch resultaat geeft mij veel voldoening.

BIG-registratie: 09915381201

Aandachtsgebieden

  • Kinder KNO
  • Algemene KNO
  • Functionele en cosmetische neuschirurgie
  • Plastische aangezichtschirurgie

Studie & opleiding

Mijn studie geneeskunde volgde ik aan de Universiteit Utrecht. Aansluitend volbracht ik mijn opleiding tot KNO-arts in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (2014-2019). Ik heb meerdere wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en ben in 2019 gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op een klinische studie naar het effect van dubbelzijdige cochleaire implantatie bij ernstig slechthorenden.

Tijdens mijn opleiding ontwikkelde ik een bijzondere interesse voor de aangezichtschirurgie. In 2021 voltooide ik het Europees erkende Fellowship Plastische en Reconstructieve Aangezichtschirurgie in het Haga Ziekenhuis, Haaglanden Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum. Ook heb ik in die tijd het examen van de European Board for Certification in Facial Plastic and Reconstructive Surgery in Londen succesvol afgelegd.
Sinds april 2023 werk ik met veel plezier in het ETZ.

Onderzoek & publicaties

  • 2019 promotie onderzoek “Cochlear implants - Bilateral Implantation and Future Indications”
  • Diverse wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, zie pubmed voor alle publicaties

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Keel- Neus- Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-halsgebied
  • The European Academy of Facial Plastic Surgery