Werkzaamheden bezoekersparkeerterrein locatie ETZ Elisabeth

19 januari 2024

Vanaf deze week vinden er werkzaamheden plaats aan het bezoekersparkeerterrein van locatie ETZ Elisabeth. Vanwege de bouw van het acuut centrum en eerste toren kliniek aan de achterzijde van ETZ Elisabeth, krijgt het Onderwijscentrum Leijpark (OCL) een nieuwe locatie aan de voorzijde van het ziekenhuis. Om ruimte te maken voor de nieuwbouw van OCL, vinden er daarom wijzigingen plaats aan het bezoekersparkeerterrein.

Om voldoende parkeergelegenheid te bieden aan bezoekers, worden de parkeerplaatsen voor personeel (parkeerterrein P2, de lange strook aan de bezoekersparkeerplaats) beschikbaar gesteld voor bezoekers. Om het aantal parkeerplaatsen voor personeel in balans te houden, worden er twee extra parkeerterreinen gerealiseerd: parkeerterrein Schwagten is sinds december 2023 open. Parkeerterrein De Leij opent dit voorjaar.

In en uitrijden

Tot 20 februari kunnen bezoekers van ETZ Elisabeth het huidige parkeerterrein bereiken via de bestaande in- en uitrit. Vanaf 20 februari verandert dit. Inrijden kan via de bestaande inrit aan de Professor van Buchemlaan. Voor het uitrijden is er vanaf dat moment een nieuwe (dubbele) uitrit aan de Hilvarenbeekse weg.

Parkeren mindervaliden en fietsers

De parkeerplaatsen voor mindervaliden verplaatsen op maandag 29 januari naar een ander gedeelte binnen het bezoekersparkeerterrein. Dit is aan de kop van de lange parkeerstrook, vlakbij de hoofdingang. Dit wordt aangegeven via bebording. Ook de openbare fietsenstalling krijgt een andere plek. Deze verhuist naar de hoofdingang van locatie ETZ Elisabeth, nabij de kiss & ride zone.

Locaties parkeerterrein P3, Schwagten, Wolkat en De Leij.
Locaties parkeerterrein P3, Schwagten, Wolkat en De Leij.