Koninklijke onderscheiding voor Janny van de Laar-Müskens

26 april 2024

Janny van de Laar-Müskens, projectleider Inloopruimte Oncologie van het ETZ, ontving op vrijdag 26 april een koninklijke onderscheiding. De burgemeester van de gemeente Tilburg, Theo Weterings, overhandigde haar het welverdiende lintje. Hiermee is Janny van de Laar-Müskens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Janny heeft verschillende beroepsmatige rollen en taken gehad in het ETZ. Sinds 2008 is ze ook vrijwillig actief in het ziekenhuis. Ze is initatiefnemer van het Kookcafé (Proeverij), een gelegenheid waar oncologische patiënten en hun naasten samen kunnen koken. Ook organiseerde ze sponsoractiviteiten voor diverse goede doelen. Daarnaast was Janny 10 jaar lang bestuurslid van de stichting ETZ Buitengewone Grenzen.

Daarbij zijn haar inspanningen buiten het ziekenhuis ook opgemerkt. Zo was ze in 2001 initiatiefnemer en 10 jaar lang betrokken bij de organisatie van een jaarlijks terugkerende kersttocht. Sinds 2008 is ze betrokken bij Stichting Humanitaire Hulp Oekraïne Nederland.

Janny van de Laar-Müskens met koninklijke onderscheiding

Janny van de Laar-Müskens met koninklijke onderscheiding