Informatiestand ‘Week van de Schildklier’ in ETZ

29 april 2024

‘Het zal je schildklier maar zijn!’ is dit jaar het thema van de ‘Week van de Schildklier’, van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei. Ervaringsdeskundige vrijwilligers zijn dinsdag 21 mei van 10.00 tot 15.00 uur met een informatie stand in ETZ Elisabeth aanwezig om uitleg te geven over schildklieraandoeningen en vragen te beantwoorden.

Er is nog veel onbekendheid over de schildklier, bij het grote publiek, maar óók bij mensen met een schildklieraandoening. Dit betekent dat het béter kan: meer bekendheid over de schildklier en schildklierwerking. Goede informatie op het juiste moment, over (keuzes van) behandelingen, over omgaan met medicijnen én hoe je samen met je behandelaar voor een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven kun zorgen.

Daarom organiseert Schildklier Organisatie Nederland (SON) in het hele land activiteiten en informatiebijeenkomsten.

In de informatiestand in de hoofdgang van ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg, Tilburg):

  • krijgen bezoekers een speciaal voor deze Week van de Schildklier ontwikkelde kaart ‘Het consult’;
  • kunnen belangstellenden meedoen aan de quiz ‘Wat weet jij van de schildklier?’;
  • kan iedereen kennismaken met het nieuwe schildklier coachingsprogramma.

Verder wordt via brochures uitleg gegeven over een te traag en te snel werkende schildklier, CHT (aangeboren schildklieraandoening), zwangerschap, schildklierkanker en het optimaal instellen op levothyroxine. Ook kan men kaarten meenemen met tips van ervaringsdeskundigen over ‘Samen Beslissen’ met je arts, ‘Psychische klachten’ en ‘Meerdere aandoeningen naast elkaar’.

Logo - week van de schildklier

Logo – week van de schildklier