Digitale gemachtigdentoegang MijnETZ voor patiënten met volledig MijnETZ-account

12 juni 2024

Het ETZ introduceert een makkelijkere en gebruiksvriendelijke manier voor patiënten om zelf via MijnETZ gemachtigdentoegang te regelen voor hun Elektronisch Patiëntendossier (EPD).

De nieuwe situatie

Elke patiënt met een volledig MijnETZ-account kan vanaf 12 juni zelf iemand anders machtigen via MijnETZ. Voor kinderen jonger dan 12 jaar en wilsonbekwame kinderen blijft het machtigingsproces voorlopig hetzelfde. Ouders kunnen een machtiging aanvragen bij de patiëntregistratie.

Voordelen

Dit zijn de drie grootste voordelen van digitale gemachtigdentoegang via MijnETZ:

1. Zelfbeheer: het is nu eenvoudig om zelfstandig gemachtigdentoegang tot jullie EPD regelen.

2. Gemak: Het hele proces is vereenvoudigd en gebruiksvriendelijker gemaakt. Geen gedoe meer met papieren formulieren of bezoeken aan het ziekenhuis.

3. Veiligheid: Ons systeem voldoet aan alle wettelijke privacy- en veiligheidsvereisten.

Hoe werkt het?

Als patiënt mag je iemand anders machtigen en daarmee toegang geven tot je medische gegevens via MijnETZ. Je kunt zelf bepalen of de gemachtigde ‘Alleen Lezen-toegang’ krijgt of ‘Volledige toegang’. De gemachtigde krijgt dan digitaal via een eigen MijnETZ account toegang tot jouw medische gegevens. Dit werkt dus alleen wanneer de gemachtigde staat ingeschreven in het ETZ én een eigen MijnETZ account heeft. Deze machtiging is zowel door jou als door de gemachtigde elk moment in te trekken, of te wijzigen. Als je ingelogd bent in MijnETZ, klik je in het veld ‘Familie en naasten machtigen’ op de groene knop ‘Toegang beheren’. Daar kun je iemand uitnodigen voor een machtiging. Deze persoon moet dus ingeschreven staan in het ETZ.

Al je ziekenhuisinformatie op één plek in MijnETZ

Al je ziekenhuisinformatie op één plek in MijnETZ