Vitaliteit en gezondheid

Wij streven naar energieke en vitale medewerkers die plezier hebben in hun werk. Daarom hebben we veel aandacht voor een prettige, gezonde en veilige werkomgeving. Want wie tevreden is met zijn werk, heeft meer energie en werkplezier en straalt dit uit naar de patiënt en zijn omgeving.

Leidinggevende en medewerker zijn hier gezamenlijk voor verantwoordelijk, door te zorgen voor een prettige werksfeer en goede arbeidsomstandigheden en, in geval van verzuim, een verantwoorde terugkeer in het werk. Het Expertisecentrum, onderdeel van de afdeling Personeel & Organisatie, ondersteunt hierbij.

Vitaliteitsonderzoek

Het vitaliteitsonderzoek, dat periodiek plaatsvindt, richt zich op plezier in het werk, energie en ontwikkelmogelijkheden van medewerkers, (psychische en fysieke) gezondheid in relatie tot het werk en psychosociale arbeidsbelasting door het werk. Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek worden verbeteringen doorgevoerd.

Vitaliteit van medewerkers

Het ETZ organiseert uiteenlopende activiteiten gericht op vitaliteit. Zo kunnen medewerkers met de ‘schijf van vitaliteit’ gebruik maken van faciliteiten en diensten die helpen bij het behouden en vergroten van vitaliteit. Bijvoorbeeld een cursus mindfulness, loopbaanadvies of een FIT-test.

Schijf van Vitaliteit ETZ
 
Het ETZ doet daarnaast elk jaar met een grote delegatie mee aan de Tilburg Ten Miles. Verder kunnen medewerkers deelnemen aan het populaire ‘ETZ-Sportevent’, dat jaarlijks gehouden wordt.

ForenZo

Om woon-werkverkeer met de fiets te stimuleren, is het voor alle medewerkers mogelijk om lid te worden van ForenZo. Naast financieel voordeel, zoals korting bij de aanschaf van een (elektrische) fiets, krijg je informatie over duurzaam vervoer en kun je meedoen aan het ‘Fietsbelonen-programma’ en zo fietskilometers omzetten in euro’s.

Sporten

Bij sportscholen waarmee wij afspraken hebben gemaakt, kun je tegen een gereduceerd tarief gebruikmaken van een groot aantal faciliteiten.

Arbeidsomstandigheden en verzuim

Het is van belang dat risico's voor veiligheid, gezondheid en welzijn voorkomen dan wel beperkt worden. Ons preventief beleid draagt bij aan het zoveel mogelijk voorkomen van gezondheidsrisico’s op het werk. Daarnaast besteden wij in ons ziekenhuis aandacht aan het voorkomen en zoveel mogelijk beperken van verzuim.