Arbeidsvoorwaarden

Het ETZ hanteert de Cao Ziekenhuizen. Hierin staan algemene afspraken over bijvoorbeeld salarissen, compensatie onregelmatigheidstoeslag, verlofregelingen, arbeidsduur en werktijden. Een fulltime dienstverband gaat uit van een 36-urige werkweek. Bovenop je salaris en de jaarlijkse vakantie-uitkering ontvang je nog een aantal extra’s, zoals een gegarandeerde eindejaarsuitkering (13e maand) en deelname aan een solide pensioenregeling bij PGGM.

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Het is mogelijk om zelf je secundaire arbeidsvoorwaarden te regelen via een uitgebreid meerkeuze-arbeidsvoorwaardensysteem. Het principe hiervan is het omruilen van brutosalaris, vakantiegeld, eindejaarsuitkering of uren tegen bijvoorbeeld een fiets, ruimere reiskostenvergoeding of bedrijfsfitness. Zo kun je zelf een pakket op maat samenstellen met arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Bovendien ontvang je aantrekkelijke kortingen op een aantal producten en diensten. Meer informatie hierover ontvang je bij indiensttreding.

(zorg) Verzekeringen

Het ETZ heeft voor alle medewerkers en hun gezinsleden collectieve contracten gesloten met verschillende (zorg)verzekeraars. Meer informatie hierover ontvang je bij indiensttreding.

Oog voor werk en privé

Wij willen niet alleen het beste voor onze patiënten maar ook voor onze medewerkers. Daarom hechten wij veel waarde aan een afwisselende baan met een goede balans tussen werk en privé. Je kunt in ons ziekenhuis zowel fulltime als parttime aan de slag. De werkdagen kun je – in overleg en rekening houdend met de continuïteit op de afdeling – zo veel mogelijk afstemmen op je privéleven.