Werken op de Intensive Care

Werken op de Intensive CareOnze Intensive Care verleent zorg op het hoogste level en maakt onderdeel uit van het Traumacentrum. Wij zijn de grootste IC van Zuid-Nederland, waardoor je hier als verpleegkundige te maken hebt met een brede patiëntenmix. Daarnaast heeft de IC een bovenregionale functie op het gebied van neurochirurgie. 

De afdeling op locatie Elisabeth (level 3) telt 24 IC bedden en 8 High Care bedden. De IC op locatie TweeSteden is een level 2 IC en heeft een capaciteit van 8 bedden, waarvan 6 beademingsplaatsen (invasief en non-invasief). Op deze locatie werken IC- en HC verpleegkundigen intensief samen als één geïntegreerd team en concentreren we ons op cardiologie, GE-chirurgie en long-chirurgie. 

De High Care (HC) is een onderdeel van de IC. De HC richt zich vooral op patiënten die, na een operatie of opname, aanvullende bewaking nodig hebben en waarvan één vitale functie bedreigd is. Daarnaast is er een categorie patiënten die via de IC wordt overgenomen in het kader van een “step down” traject.

We hebben een team dat met plezier naar zijn werk gaat. Op de IC word je écht ingezet op dat waar je goed in bent. Je krijgt voldoende ruimte om nieuwe kennis op te doen en stimuleren we je continu te blijven ontwikkelen. 2019 wordt een transitiejaar voor de acute as in het ETZ met verdere concentratie van de acute zorg op locatie Elisabeth. 

Bekijk hier wat onze IC verpleegkundigen zelf vertellen over hun werk.

Draag met jouw kennis en ervaring bij aan de ontwikkeling van onze IC!

Ben jij BIG geregistreerd en gediplomeerd IC of HC verpleegkundige? Shirley Spooren en Anne-Rieke de Haan van het ETZ Werkplein vertellen je graag meer. 

App of bel naar 06 8314 7155App of bel naar 06 8314 7155

Of Laat je gegevens achter

Ik geef ETZ toestemming om de gegevens die ik hier heb ingevuld op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen.De gegevens worden nooit aan derden verstrekt.Zie ons privacy statement.
Keuzerondjes:


Beveiligingscode:
 Security code


Onze actuele vacatures voor de Intensive Care