Ria, vrijwilliger ETZ TweeSteden

Vrijwilligster Ria schenkt ranja in.
Vrijwilligster Ria schenkt ranja in

‘Feest om naar het ETZ te gaan’

“Een glimlach kost niets.” Dat is het motto van Ria. Sinds acht jaar werkt ze als gastvrouw op de polikliniek in het ETZ TweeSteden. Ze brengt koffie en thee rond in de wachtkamers waar patiënten wachten op hun afspraak voor een onderzoek of gesprek met de specialist.

Compliment

Ria van Rijen laat vol trots een geprint A4’tje zien met een tweet van een patiënt. ‘Prettig dat vrijwilligers in het TweeSteden rondlopen met koffie en thee voor wachtenden. Fijn als je uren aanwezig bent  #compliment.’

“Ik krijg zo vaak positieve reacties van patiënten. Zo zei een zuster van de Congregatie van de Zusters van Liefde laatst tegen mij: ‘Ik moet u even complimenteren hoor. Ik ben zo goed verzorgd toen ik in het ziekenhuis lag. Het eten was goed, de verzorging was goed, alles was goed!’ Dat vind ik een enorme opsteker voor het ziekenhuis”, aldus Ria.

Iets extra’s

“Het is elke week weer een feest om naar het ETZ te gaan”, vertelt Ria enthousiast. Mensen verzorgen zit in haar bloed. Jarenlang werkte ze als bejaardenverzorgster, totdat ze met vervroegd pensioen ging. “Ik miste het verzorgen toen verschrikkelijk”, zegt Ria. “Daarom is het nu zo fijn om iets extra’s te kunnen doen voor patiënten. Verpleegkundigen en artsen hebben daar niet altijd tijd voor. Patiënten op de polikliniek geven aan het zo bijzonder te vinden dat ze ‘zomaar’ een kopje verse koffie of thee aangeboden krijgen. Ik krijg zoveel meer terug dan dat ik geef.”

Kerstcadeautje

Ria voelt zich erg betrokken bij het ETZ. Voor haar ligt prominent het personeelsmagazine opengeslagen. “Die lees ik altijd door. Zo blijf ik op de hoogte van alle nieuwtjes in het ziekenhuis.” Ria vindt het fijn dat er geen onderscheid is tussen betaalde medewerkers en vrijwilligers. “Ik krijg elk jaar hetzelfde kerstcadeautje als de medisch specialist. Ook ben ik trouwe gast tijdens de nieuwjaarsreceptie. Voorlopig houd ik het nog wel even vol hier!”

Ria schenkt wat te drinken in voor een patiënt.
Ria schenkt wat te drinken in voor een patiënt.