Na haar rol in het theater wist Anita het zeker: “Gastvrouw zijn past helemaal bij mij.”

Anita werkt als vrijwilliger bij de aanmeldzuilen van het ETZ

Iedere week staat ze klaar om patiënten te helpen bij de aanmeldzuilen. Dit doet ze samen met haar collega-vrijwilliger. Regelmatig brengt ze patiënten naar de afdeling en biedt ze een luisterend oor wanneer dit nodig is. Als je het Anita vraagt; dé perfecte combinatie tussen hulpverlening en serviceverlening.

Het ETZ is altijd op zoek naar vrijwilligers die dit fijne team willen komen versterken. Er zijn verschillende functies waarin je als vrijwilliger aan de slag kan gaan. Het draait uiteindelijk om één ding, en dat is: de patiënt heel even ontzien van zijn zorgen. Anita vertelt hoe dat zij dit doet in haar functie als gastvrouw bij de ingang.  

Tijdens mijn theaterrol kwam ik erachter dat gastvrouw zijn écht iets voor mij is

“Na mijn auditie bij de Tilburgse revue, kreeg ik de rol van gastvrouw van de schouwburg toegewezen. Ik miste deze rol nadat de voorstellingsperiode was afgelopen.” Anita’s carrière als gastvrouw startte in het theater. “Tijdens mijn rol merkte ik dat die functie écht iets is wat mij ligt. Mensen helpen zit in mijn aard en ik signaleer wanneer iemand hulp nodig heeft.” Kort hierna kwam Anita in contact met het ETZ; “Inmiddels doe ik het al vier jaar en ik vind het echt zo’n leuke job. Iedere week kijk ik weer uit naar de woensdagmiddag.” 

Anita helpt 2 bezoekers met aanmelden

Vaak hebben mensen ook de behoefte om hun verhaal te delen

“Je hebt een antenne nodig die aanvoelt of iemand ondersteuning nodig heeft, of niet” vertelt Anita. Samen met haar collega-vrijwilliger ondersteunen ze patiënten als dat nodig is: “Wanneer we zien dat iemand bijvoorbeeld slecht ter been is, brengen we diegene naar de afdeling. Vaak hebben mensen dan ook de behoefte hun verhaal met mij te delen, zonder dat ik daar naar vraag. Ik vind dat altijd bijzonder en een compliment naar mezelf.” Voor Anita is haar werk een mooie mix tussen serviceverlening en hulpverlening; “Ik ben niet medisch bezig, dus blijf op een gepaste afstand. Daarom vind ik dit juist zo’n mooie combinatie.”

Ik combineerde vrijwilligerswerk voorheen met mijn werk bij de notaris

“Daar vond ik het werk inhoudelijk leuk, maar miste ik het contact met cliënten. Deze vrijwilligersrol was destijds een leuke aanvulling op mijn werk.” Inmiddels is Anita gestopt met haar werk en combineert ze het vrijwilligerswerk met haar vaste oma-dag in de week. “Ik vind het prettig om iemand van dienst te kunnen zijn. Op een middag werken hoor je het ook vaak terug van patiënten en bezoekers; ze waarderen je enorm. En als één patiënt dat al benoemt, is heel mijn middag al goed.”

Net als Anita aan de slag als vrijwilliger? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste en behulpzame collega's voor het vrijwilligersteam. Ga voor meer informatie naar de vrijwilligerspagina op onze website.