Vrijwilligerswerk

Zo’n 350 vrijwilligers zijn actief met zeer uiteenlopende taken. Op alle locaties zijn vrijwilligers aan de slag. Zij helpen het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. Het geeft een extra dimensie dat zij zich onbetaald en zonder druk van buitenaf inzetten. Voor onze patiënten is de hulp van vrijwilligers van grote betekenis.

MEER INFORMATIE OVER VRIJWILLIGERSWERK?

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk in het ETZ of wil je vrijwilliger worden? Wij kunnen je hulp goed gebruiken! Neem contact op met de coördinator vrijwilligerswerk Rosarie Orbons voor meer informatie, via (013) 465 55 63 of via e-mail vrijwilligerswerk@etz.nl. Je kunt ook het aanmeldformulier invullen.

Vrijwilliger Ria aan het woord

Ria schenkt wat te drinken in voor een patiënt.“Een glimlach kost niets.” Dat is het motto van Ria. Sinds acht jaar werkt ze als gastvrouw op de polikliniek in het ETZ TweeSteden. Ze brengt koffie en thee rond in de wachtkamers waar patiënten wachten op hun afspraak voor een onderzoek of gesprek met de specialist.

Lees het volledige ervaringsverhaal met Ria.

Vrijwilliger Marie-José aan het woord

Vrijwilliger Marie-José met patiëntMarie-José werkt als gastvrouw in de huiskamers van Traumatologie en Neurologie op ETZ Elisabeth. Marie-José omschrijft zichzelf als een ‘mensenmens’. Dat vindt ze een heel belangrijke karaktereigenschap voor een vrijwilliger. "Zodra ik start met werken, ontvang ik van de verpleegkundige een lijst van patiënten die graag even gezellig kletsen, een ommetje willen maken, naar het Stiltecentrum gaan of een bezoekje brengen aan de Muziekids Studio."

Lees het volledige ervaringsverhaal van Marie-José.