Al 24 jaar werkplezier bij Neurologie: Robert heeft het!

Robert is verpleegkundige bij de afdeling Neurologie

Voor ons was het even zoeken naar de juiste afdeling, voor onze gesprekpartner Robert absoluut niet. Robert werkt namelijk al 24 jaar op de afdeling Neurologie. We spraken hem over het reilen en zeilen op de afdeling en wat ervoor zorgt dat hij er na 24 jaar nog steeds met plezier zijn werkt doet.

Jeetje, 24 jaar.. Dat is een al een lange periode! Hoe kwam je hier destijds terecht?

“Goede vraag! Ik heb aan het begin van mijn loopbaan mijn opleiding met veel plezier bij het ETZ gevolgd. Later werkte ik een aantal jaar in een ander ziekenhuis, maar wilde toch al snel terug naar het ETZ vanwege de warme, welkome sfeer en de Brabantse toegankelijkheid die je hier voelt. Ik startte in eerste instantie op de Geriatrie, en maakte inmiddels dus alweer 24 jaar geleden de switch naar Neurologie”, legt Robert ons uit.

Hoe ging die overstap?

“Alsof ik in een warm bad terecht kwam”, begint Robert zijn verhaal. “Ik kwam dus van een ander specialisme, en vond dat best spannend. Je weet niet hoe de nieuwe collega’s reageren en je kent nog niemand op je nieuwe afdeling. Maar die spanning was nergens voor nodig. Ik voelde me vanaf de eerste dag meteen welkom en een deel van het team”.

Mooi om te horen! Is dat fijne team ook een van de redenen waarom je hier na 24 jaar nog steeds met veel plezier werkt?

“Ja, absoluut!”, geeft Robert lachend antwoord. “Het is echt een hele leuke dynamische club met allermaal verschillende mensen. Jong, oud, man, vrouw: echt een mix. Maar, wat we allemaal met elkaar gemeen hebben is dat we altijd voor elkaar klaar staan. Ben je een keer ziek? Dan vangt iemand anders je dienst op. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij iemand terecht voor een goed gesprek. Ook bij de teamleiders of manager overigens. Die zijn heel toegankelijk!”.

Een deel van het team Neurologie

En verder? Wat vind je nog meer zo mooi aan werken bij Neurologie?

“Ik vind het dus oprecht het leukste specialisme”, start Robert zijn verhaal. “Tijdens mijn opleiding die ik in ’84 bij het ETZ volgde dacht ik dat Neurologie een saai en stoffig specialisme was, maar daar ben ik echt op teruggekomen. Het is juist heel dynamisch hier!”.

Op de vraag wat het dan zo dynamisch maakt antwoord Robert uitgebreid over hoe de dagelijkse praktijk er bij de afdeling Neurologie uit ziet: “De ontwikkelingen binnen de technologie, therapieën en de algemene vooruitgang van dit specialisme maken het ontzettend uitdagend. We starten de dag met een dagstart en checken gedurende de dag nog een paar keer bij elkaar in. We hebben vier blokken op de afdeling en daar wissel je ook tussen, zo is iedere dag anders. Er is dus veel afwisseling in type patiënten waar je voor zorgt. Sommige patiënten stromen vrij snel door naar revalidatie, en andere patiënten blijven hier wat langer liggen. Het is de kunst om voor al die patiënten een vertrouwd en veilig gevoel te creëren.

Hoe creëer je dat vertrouwde en veilige gevoel?

“Dat zit ‘m vooral veel in kleine dingen. Even de tijd nemen om met een patiënt koffie te drinken en te kletsen bijvoorbeeld, dat kan voor iemand echt zo’n groot verschil maken. Maar ik heb ook wel wat mooie verhalen uit die 24 jaar”, lacht Robert. “We hebben in de zomer ooit een patiënt die hier langdurig lag én ook al een tijd op de IC gelegen had met bed én alle beademingsapparatuur naar beneden gereden. Even wat frisse lucht en zonnestralen opdoen. Heerlijk vond hij dat!”.

Verpleegkundige Robert aan het werk bij Neurologie

Klinkt als een fijne plek om te werken, waar je écht mooie dingen voor patiënten kan doen!

“Ja, dat is het inderdaad! Een betrokken en gezellig team, mooie uitdagingen op de afdeling en ruimte om jezelf te ontwikkelen als je dat wil. Er zijn verschillende cursussen, opleidingen en mogelijkheden om jezelf verder te specialiseren of juist om jezelf breder te oriënteren. Erg interessant dus ook voor als je pas net afgestudeerd bent”.

Nog één laatste vraag. Hoe zou je het ETZ als werkplek omschrijven in één woord?

“Warm”.

 

Is na het lezen van dit interview jouw interesse in een rol als verpleegkundige op de afdeling Neurologie gewekt? Voel je vrij om Robert of een van zijn collega's aan te spreken op de afdeling. 

Meteen solliciteren naar een functie als mbo of hbo verpleegkundige bij de afdeling Neurologie? Dat kan, je vindt de vacature hier.