Ingrid, CCU-verpleegkundige

Ik ben begonnen op de Cardiologie, omdat ik het hart heel interessant vind. Het hart is de motor van het lichaam en staat in combinatie met alle organen. Na een paar jaar op Cardiologie ben ik begonnen met de opleiding tot CCU verpleegkundige, die ik in 2016 heb afgerond. De CCU biedt meer diepgang specifiek op het hart en de ziektebeelden zijn divers. Bij het ETZ doen we ​ook electieve onderzoeken en zijn we een dottercentrum. Ik heb dus veel afwisseling in mijn werk! 

CCU-verpleegkundige Ingrid

Het is gaaf dat we met CCU verpleegkundigen de Eerste Hart Hulp ​gaan runnen!

Vanaf eind mei hebben wij een Eerste Hart Hulp, waar we bijvoorbeeld patiënten met ​pijn op de borst, hartinfarcten, hartfalen, hartritmestoornissen of astma cardiale klachten opvangen. Je mag bij ons aangeven of je volledig op de CCU of EHH wil werken, of dat je beide wil combineren. Ik kies voor een combinatie. Dat betekent dat ik samen met IC-verpleegkundige​n ook op onze Acute Zorg Unit (AZU) werk. Om volledig op de AZU te kunnen werken, worden we geschoold voor non-invasieve beademing.

Op de EHH en CCU is het werk dynamisch en weet je nooit van tevoren hoe je dag gaat lopen. Op de CCU kan het echter zijn dat je wel een patiënt kent van gisteren, die je bijvoorbeeld begeleidt na een acuut hartinfarct.

Het mooie van een Eerste Hart Hulp, CCU en cardiologische dagbehandeling op één locatie hebben, is dat je als verpleegkundige het hele proces met een patiënt meemaakt. Als CCU verpleegkundige ben je bij ons allround inzetbaar. Je beoordeeld de patiënt op de Eerste Hart Hulp, bepaalt het ziektebeeld door ​bloedonderzoek en ECG's te bespreken met verpleegkundigen of artsen, ben je aanwezig bij de ​acute PCI’s in de nieuwe catheterisatiekamer en doe je cardioversies ​op de dagbehandeling.

Je bent verantwoordelijk voor het volledige proces met behandeling, medicatie tot begeleiding naar CCU, Cardiologie of ontslag.