Femke polikliniekassistent Orthopedie

Na het behalen van mijn diploma verpleegkunde, ben ik begonnen op de poli Orthopedie. Inmiddels is dit alweer twaalf jaar geleden. Door de verschillende stages die ik heb gelopen, was ik vóór mijn sollicitatie al bekend met het TweeSteden. De goede ervaringen die ik had met het ziekenhuis heeft gemaakt dat ik besloot te solliciteren op deze functie.

Femke Diepenhorst

Dagindeling

Het werk op de poli is afwisselend. We ontvangen bijvoorbeeld patiënten aan de balie en voorzien hen van de nodige informatie. We draaien telefoondiensten en doen daarbij de nodige administratieve werkzaamheden. Tijdens de telefoondienst staan we patiënten te woord voor hulpvragen of het maken van een afspraak. Als team draaien we ook de spreekuren van de orthopeed. We begeleiden dan de patiënt naar de polikamer en lopen dan samen met hen een aantal punten door. Samen met de specialist zorgen we ervoor dat het spreekuur goed doorloopt. Deze taken worden dagelijks afgewisseld. Zo hebben we een goede balans, verdeeld over de werkweek.

Aandachtsvelder wondzorg

Aandachtsvelder wondzorgNaast de reguliere werkzaamheden op de polikliniek, ben ik samen met drie collega’s actief als aandachtsvelder wondzorg. Dit houdt in dat ik één ochtend in de week zelfstandig het wondspreekuur draai. Hier zie ik verschillende hulpvragen over wondinfecties en verstoringen van genezingen voorbijkomen. Je kunt dan in samenspraak met de arts een behandeling in gang gaan zetten. Deze patiënten zie je dan vervolgens regelmatig terug op de poli voor controle.

Door mijn achtergrond als verpleegkundige probeer ik blijvend uitdaging tijdens mijn werk te creëren. Voor mij is deze neventaak uitdagend en een extra trigger om te blijven leren en ontwikkelen. De teamleider kijkt mee tijdens dit proces en gaat graag samen opzoek naar ontwikkelmogelijkheden binnen het vakgebied. Hierdoor blijven we als team met plezier naar ons werk komen.

Regelmaat en flexibiliteit op de polikliniek

De polikliniek biedt regelmaat in werktijden. Dit geeft mij een goede balans tussen werk en privé. We zijn erg flexibel in onze dagen omdat de polikliniek van de Orthopedie zich bevindt op alle drie de locaties van het ETZ.

Het team bestaat uit 15 á 20 polikliniek assistenten. Een aantal collega’s zijn buiten de polikliniek ook werkzaam zijn als verpleegkundige. Dit is goed met elkaar te combineren. Buiten dat er veel wordt samengewerkt met verpleegkundigen, is er veel overleg met artsen. Deze nauwe samenwerkingen creëren een hecht en fijn team waarin we op elkaar kunnen rekenen. Daarbij vind ik het belangrijk dat we als team staan voor de patiënt. 

De zorgzame instelling van collega’s maakt dat we patiënten graag willen helpen waar nodig. We staan ze te woord, geven ze adviezen en stellen ze gerust als dat nodig is.

Ik denk dat dit aspect wel eens wordt onderschat. Wij doen veel meer dan alleen afspraken maken en inplannen.